Koniec z czarnymi i metalicznie granatowymi kolorami na dłoniach – paznokcie mają być intensywnie soczyste i zmysłowe. Co ciekawe, nawet po zmyciu emalii, mamy mieć zapach owoców na rękach!
Czytaj więcej
Paradoksalnie, nie każdy rarytas musi być apetyczny. Nie mówię tu przy tym o papce ze szpinaku czy żołądkach, którymi karmiono nas w dzieciństwie…
Czytaj więcej
Nazywane przez Rzymian perskimi jabłkami, tak naprawdę pochodzą z Chin. Soczyste, otoczone aksamitną skórką są synonimem pięknej, zdrowej cery i wielkim kuchennym hitem.
Czytaj więcej
Za Oceanem nie ma osoby, która nie znałaby słodkiego smaku tego wybitnie amerykańskiego deseru. Nazwa („Baked Alasca”) nie jest przypadkowa – efekt końcowy przypomina górę lodową.
Czytaj więcej
Chudniemy chętnie w talii i biodrach, ale jeśli chodzi o czuprynę, nadmiar jest zawsze uroczy. Niestety, natura nie bywa w tym zakresie już tak szczodra…
Czytaj więcej
Intensywnie kolorowe, pozakręcane, lśniące - papryczki są nie tylko najlepszą ozdobą kuchni, ale dla wielu nacji, jej niezbędnym składnikiem.
Czytaj więcej