Karp to dosyć zapomniana, ale bardzo smaczna ryba. Zwykle jada się ją tylko jeden raz w roku – w Wigilię, a szkoda! Warto wprowadzić ją do jadłospisu też w innych miesiącach.
Czytaj więcej
Tortille z łososiem to doskonała alternatywa dla osób, którym znudziła się wersja z kurczakiem. Zajmuje tyle samo czasu, a smakuje jeszcze lepiej.
Czytaj więcej
Karp po żydowsku to jedno z najczęściej spotykanych na wigilijnych stołach dań. To ryba w galaretce z dodatkami – często rodzynkami, migdałami, a także jajkiem czy marchwią.
Czytaj więcej
Przekąski z ciasta francuskiego są szybkie i nie wymagają dużo czasu. Zapiekane w cieście francuskim warzywa, sery i wędliny z pewnością zasmakują twoim gościom.
Czytaj więcej
Karp smażony to świąteczna tradycja w wielu polskich domach. To również najprostszy i najszybszy (a do tego bardzo smaczny) sposób na podanie tej ryby podczas wigilijnej kolacji.
Czytaj więcej