Boże Narodzenie to jeden z piękniejszych okresów w roku. Przeczytaj nasze rady, jak wprowadzić w domu świąteczny nastrój, poradzić sobie z przedświątecznymi porządkami i nie dać się zwariować w tym okresie.
Czytaj więcej
Diabeł tkwi w szczegółach, a dokładniej w dodatkach do potraw. Do świątecznych mięs idealna będzie żurawina. Jak ją przygotować, podpowie Gospodarna Narzeczona, autorka bloga Na kruchym spodzie.
Czytaj więcej
Ostatnio poznaliśmy polską i niemiecką tradycję wigilijną. Dziś dowiemy się o tym, jakie potrawy muszą znaleźć się na świątecznym stole w Szwecji.
Czytaj więcej
Boże Narodzenie to święto pełne zadumy i uroku dla wielu osób. Od czwartego wieku jest ono obchodzone jako święto liturgiczne 25. grudnia. Obchodzenie Świąt Bożego Narodzenia akurat w tym dniu wynika z tego, że w tym czasie obchodzono rzymskie (a więc ...
Czytaj więcej
Może warto w tym roku odrobinę wcześniej pomyśleć o dekoracji stołu i zastanowić się również nad efektownymi dodatkami do pysznych dań. Czego można użyć? Jak stworzyć magiczny nastrój przy stole?
Czytaj więcej
Jej dania cieszą oko, zachwycają nos i pieszczą podniebienie. Pierwszą bohaterką naszego nowego cyklu, w którym będziemy prezentować przepisy z blogów kulinarnych, jest Agnieszka Komorowska, swoim czytelnikom znana jako Komarka. Jej propozycja dla ...
Czytaj więcej
Ciasto kruche to specjał kulinarny, który potrafi zrobić każda gospodyni - nie ma obawy, że opadnie, że będzie w nim zakale, a jak zagnieciemy za dużo ciasta - można je łatwo przechować w zamrażalniku. Kanadyjskie kruche ciasto niczym nie ustępuje w smaku ...
Czytaj więcej
Z uwagi na szeroki dostęp do wód morskich i oceanicznych Kanadyjczycy mają stały dostęp do świeżych ryb. Warto zapoznać się ze sposobami przygotowywania ryb po kanadyjsku, ponieważ są proste i szybkie do zrobienia.
Czytaj więcej