Jak dobrać odpowiednie wino do potrawy? Jakie wino pasuje do ryb, a jakie do dań mięsnych? Czy białe wino możemy podawać z sosami śmietanowymi? Które wino dobrze sprawdzi się w połączeniu z owocami morza?
Czytaj więcej
Jak schudnąć? Co jeść a czego unikać? Czy pieczywo naprawdę tuczy, należy wybierać produkty "light" oraz należy całkowicie zrezygnować ze słodyczy? Na temat odchudzania krąży wiele legend. Postanowiliśmy potwierdzić fakty i zdementować mity na temat ...
Czytaj więcej
Hiszpańska oliwka jest doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek i dań gotowych. Idealnie pasuje do Martini. Ponadto jest przydatna w obniżaniu cholesterolu i poprawianiu urody. Zawiera witaminy z grupy B, prowitaminę A, witaminę C i E oraz związki ...
Czytaj więcej
Uciążliwe zajady w kącikach ust to nie tylko defekt kosmetyczny, ale przede wszystkim bolesna dolegliwość, którą należy leczyć. Oto kilka domowych sposobów, jak pozbyć się zajadów.
Czytaj więcej
Z podróży do krajów śródziemnomorskich często przywozimy zachowane w pamięci obrazki, rozciągających się po horyzont gajów oliwnych, z których nierzadko skubniemy kilka niedojrzałych oliwek jako trofeum z podróży albo po prostu "na pamiątkę". Wygląd i smak ...
Czytaj więcej
Te maleńkie chrupiące kanapeczki mogą stać się przebojem każdego spotkania towarzyskiego. Crostini są smaczne, zabawne i za każdym razem zaskakują swoim nakryciem. A jak je przygotować?
Czytaj więcej
W tych wytwornych maleńkich kanapeczkach spotykają się najciekawsze smaki Włoch. Ich przygotowanie nie zajmie wiele czasu, a na pewno sprawią, że poczujecie się jak na przyjęciu wyższych sfer i oczarują gości.
Czytaj więcej
Chakchouka jest tradycyjnym śniadaniem spożywanym często na północy Afryki, w szczególności w Algierii. Jego podstawą są jajka, ale jeśli za nimi nie przepadasz, może z nich zrezygnować.
Czytaj więcej
Kreatywności i determinacji, jeśli chodzi o dbanie o siebie, kobietom chyba nigdy nie zabraknie, a przed karnawałem takie recepty to skarb.
Czytaj więcej