Brazylia kojarzy się z karnawałem i długimi, trwającymi do białego rana festynami i festiwalami, ale także z pyszną kuchnią. To kraj roztańczonych i uśmiechniętych ludzi, których jadłospis jest równie barwny co oni sami.
Czytaj więcej
Bez tej sałatki Indonezyjczycy nie wyobrażają sobie swojej kuchni. To pyszna propozycja na danie warzywne, nie tylko dla miłośników pikantnych dań z tej części świata.
Czytaj więcej
Curry, przyrządzone na bazie pysznych past ze świeżych i suszonych ziół i przypraw, jest wyjątkowe i niepodobne do żadnych potraw kuchni zachodniej. Niezliczone kombinacje składników i orzeźwiający smak czynią z curry danie niezmiernie popularne. Ale czym ...
Czytaj więcej
Dania satay obecne są w wielu krajach Azji Południowo-Wschodniej. Jednak Tajowie dodali do malajsko-indonezyjskich przepisów swój wyrafinowany smak, czyniąc z tego niezmiernie prostego dania rozkosz dla podniebienia przy minimalnym wkładzie pracy i kosztów ...
Czytaj więcej
W Tajlandii dania z ryb i owoców morza przygotowywane są w przeróżny sposób. Natomiast wok jest praktycznie wszędzie wykorzystywany. Mariaż owoców morza i woka pozwala nam przyrządzić wyśmienite dania już w pół godziny.
Czytaj więcej
Wnikają głęboko we włosy. Nawilżają, odżywiają, zapobiegają łamaniu się i rozdwajaniu. Na zniszczone i przesuszone po upalnym lecie włosy zastosuj domową kurację, która doda im wigoru, przywróci blask i miękkość.
Czytaj więcej
Nadmierne spożycie tłuszczu w diecie prowadzi do otyłości oraz miażdżycy. Problemem staje się nie tylko ilość spożywanych tłuszczy, ale również ich rodzaj. Okazuje się, że "dobre tłuszcze", to te które pochodzą z ryb oraz olejów.
Czytaj więcej