Wynik wyszukiwania dla: kapelusze

Pieczone kanie - przepis na kanie pieczone w piekarniku
Pieczone kanie - przepis na kanie pieczone w piekarniku4 lata temu
Pieczone kanie, to smaczne bezmięsne danie. Świetnie smakuje np. z ziemniakami lub kaszą Czytaj więcej
Kremowa zupa z opieniek z dodatkiem mascarpone i tymianku
Kremowa zupa z opieniek z dodatkiem mascarpone i tymianku4 lata temu
Opieńki nie cieszą się popularnością, ale dobrze doprawiona zupa z opieniek smakuje lepiej, niż klasyczna grzybowa z podgrzybków czy borowików. Zblenduj ją na gładki krem, dopraw tymiankiem i serwuj z grzankami. Czytaj więcej
Opieńki smażone w panierce - prosty i szybki przepis
Opieńki smażone w panierce - prosty i szybki przepis 4 lata temu
Grzyby, w tym opieńki, warto taktować jak kawałki mięsa: opieńki smażone, uprzednio panierowane w mieszance przypraw z mąką z ciecierzycy, pachną i smakują niczym wyborny kotlet. To pyszna wegetariańska alternatywa dla mięsa. Czytaj więcej
Rydze w maśle na zimę - prosty przepis
Rydze w maśle na zimę - prosty przepis4 lata temu
Rydze w maśle klarowanym są równie dobrze zakonserwowane, jak grzyby w occie. Ich smak jest za to o wiele delikatniejszy. Do przygotowania potrzebne są tylko rydze, sól i masło. Czytaj więcej
Co zrobić z prawdziwków - przepisy na dania obiadowe i pyszny sos grzybowy
Co zrobić z prawdziwków - przepisy na dania obiadowe i pyszny sos grzybowy 4 lata temu
Prawdziwki, czyli borowiki szlachetne, to jedne z najsmaczniejszych grzybów, które posłużą jako główny składnik zupy wigilijnej lub krokietów z grzybami. Borowiki szlachetne oczyść i obierz, następnie pokrój w plasterki na suszenie lub zalej zalewą do ... Czytaj więcej
Wybierasz się na grzyby? Te 5 zasad może uchronić cię przed śmiercią
Wybierasz się na grzyby? Te 5 zasad może uchronić cię przed śmiercią4 lata temu
Jesienią las kusi grzybiarzy-amatorów swoimi darami. Grzybobranie to nie tylko spacer do lasu - należy uważać na faunę i florę, koncentrować się na zbieraniu grzybów rurkowych i pomijaniu tych nieznanych lub w fazie wzrostu. Czytaj więcej
Grzyby duszone - przepis i wskazówki na temat duszenia grzybów
Grzyby duszone - przepis i wskazówki na temat duszenia grzybów4 lata temu
Grzyby duszone mogą stanowić samodzielne danie lub idealny dodatek do dań pieczystych, mięsnych, a nawet tych, których podstawą są owoce morza czy ryby. Najczęściej grzyby dusi się na maśle, można jednak przygotować je z dodatkiem wody lub bulionu. Czytaj więcej
Rydze smażone - przepis, który zawsze się udaje
Rydze smażone - przepis, który zawsze się udaje4 lata temu
Rydze smażone na maśle przygotujesz zaledwie z 4 składników: oprócz samych rydzów potrzebujesz masła, czosnku i soli. Rydze smażone zrobisz w zaledwie 15 minut. Czytaj więcej
Flaczki z kani - sprawdzony przepis tradycyjny
Flaczki z kani - sprawdzony przepis tradycyjny4 lata temu
Kanie to grzyby cieszące się wielką popularnością, a flaczki z kani uchodzą za jedna z najpyszniejszych zup z grzybami w roli głównej. Podsmaż cebulę, unikaj dużej ilości czosnku, by grzyby nie były gorzkie. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA