Pieczone buraczki to doskonały dodatek do obiadu lub składnik sałatki. Podczas przygotowania najlepiej dolać oliwę, która sprawia, że są słodsze.
Czytaj więcej
Świeże warzywa, słony ser feta i duża ilość oliwy z oliwek to jej główne atuty! Sałatka grecka jest prosta w przygotowaniu i świetnie spisze się na każdej imprezie - sprawdź nasze przepisy!
Czytaj więcej
Bruschetta, czyli grzanka z czosnkową oliwą, aromatycznymi ziołami i mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów, to tradycyjna przystawka we włoskiej kuchni. Idealna jako przystawka na letnie przyjęcia.
Czytaj więcej
Marynata jest to mieszanina oliwy, wina lub octu z ziołami. Zalewamy nią mięsa lub warzywa przeznaczone do obróbki cieplnej. Tak przygotowane produkty charakteryzuje wspaniały aromat i doskonały smak.
Czytaj więcej