Wynik wyszukiwania dla: liście laurowe

Proste i szybkie sposoby na to, jak zagęścić zupę ogórkową
Proste i szybkie sposoby na to, jak zagęścić zupę ogórkową2 lata temu
Jak zagęścić zupę ogórkową? Sposobów jest kilka. Możesz wykorzystać śmietanę, zblendowane warzywa albo zasmażkę. Pomoże też kasza manna. Poznaj sposoby na zagęszczenie ogórkowej i najlepszy przepis na tę pyszną, lekko kwaskowatą zupę. Te proste triki ... Czytaj więcej
Kiszona brukselka działa jak naturalny probiotyk. Przygotuj ją w kilku prostych krokach
Kiszona brukselka działa jak naturalny probiotyk. Przygotuj ją w kilku prostych krokach2 lata temu
Kiszoną brukselkę najlepiej przygotować w sezonie jesienno-zimowym, bo wtedy to warzywo jest najtańsze. Brukselka bardzo dobrze nadaje się do kiszenia - w gruncie rzeczy ten proces przypomina przecież do złudzenia kiszenie kapusty. Do kiszenia najlepiej ... Czytaj więcej
Tych przepisów na pewno nie znasz. Co zrobić z golonki, aby było pysznie?
Tych przepisów na pewno nie znasz. Co zrobić z golonki, aby było pysznie?2 lata temu
Co zrobić z golonki? Przepis na golonkę jest prosty, ale wymaga długiego gotowania. Wieprzową golonkę podawaj z chrzanem lub musztardą. Możesz ją przygotować także w piwnej marynacie i podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami. Jeśli nie wiesz, co dodać ... Czytaj więcej
4 przepisy na pyszne buraczki na zimę
4 przepisy na pyszne buraczki na zimę2 lata temu
Pyszne buraczki na zimę to jedne z najsmaczniejszych przetworów i dodatków do obiadu. Możesz przygotować je z dodatkiem octu, soku z cytryny albo korzennych przypraw. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań głównych. Lubią towarzystwo mięs, ale także ... Czytaj więcej
Najlepsze pomysły na przetwory z papryki
Najlepsze pomysły na przetwory z papryki2 lata temu
Idealne przetwory z papryki sprawdzają się jako uzupełnienie dań obiadowych, ale także jako pyszny dodatek do kanapek, słonych gofrów czy naleśników. Jeśli chcesz przygotować aromatyczne przetwory, sięgnij po paprykę konserwową, gęste pasty oraz marynatę ... Czytaj więcej
Agar: jak go używać i w jakiej ilości? Przepis na galaretkę z agaru na słodko i wytrawnie
Agar: jak go używać i w jakiej ilości? Przepis na galaretkę z agaru na słodko i wytrawnie2 lata temu
Agar powinno się używać rozpuszczając go w ciepłej wodzie, jak żelatynę. Agar-agar to substancja żelująca pozyskiwana z wodorostów, w 100% roślinna. Agar używa się zamiast żelatyny, można stosować go na diecie wegańskiej. Z wykorzystaniem agaru zrobisz ... Czytaj więcej
Zupa jarzynowa bez śmietany: 3 propozycje
Zupa jarzynowa bez śmietany: 3 propozycje2 lata temu
Zupa jarzynowa bez śmietany to zdrowsza alternatywa znanego klasyku. Tak naprawdę ta zupa ma naprawdę wiele odsłon. My szczególnie polecamy tę klasyczną wersję ze śmietaną lub bez, ale możesz wypróbować też aksamitną zupę-krem lub włoską minestrone. Zobacz ... Czytaj więcej
Wiosenne zupy: wykorzystaj te przepisy i poczuj się rześko
Wiosenne zupy: wykorzystaj te przepisy i poczuj się rześko2 lata temu
Wiosenne zupy są orzeźwiające, lekkie i pysznie smakują, szczególnie w upalne dni. Możesz wybrać gęsty krem, wykorzystać nowalijki, takie jak botwina czy szczaw, a także zużyć zeszłoroczne zapasy, np. ogórki małosolne. Dobrym pomysłem jest także ... Czytaj więcej
Przetwory z rzodkiewki: mamy dla ciebie kilka sprawdzonych, pysznych przepisów
Przetwory z rzodkiewki: mamy dla ciebie kilka sprawdzonych, pysznych przepisów2 lata temu
Przetwory z rzodkiewki są stosunkowo mało popularne, a szkoda - smakują naprawdę pysznie. Jeśli chcesz mieć nietypowe przetwory w swojej spiżarni, koniecznie przygotuj pikle z rzodkiewki, a także kiszone rzodkiewki oraz rzodkiewki marynowane z miodem. ... Czytaj więcej
3 przepisy na żeberka w miodzie: z musztardą, w piwie i w ketchupie
3 przepisy na żeberka w miodzie: z musztardą, w piwie i w ketchupie2 lata temu
Żeberka w miodzie możesz udusić albo upiec w piekarniku. Możesz doprawiać je musztardą, ketchupem albo przygotować wersję w piwie. Żeberka w miodzie najlepiej dusić przez około 90 minut - wtedy mięso będzie wprost rozpływać się w ustach, a z wierzchu ... Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA