Sałatka w muszlach - przepis składniki i przygotowanie
Efektowna i bardzo smaczna!

Opublikowano: 15.01.2016, 06:40
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 25 dużych muszli makaronowych
- puszka tuńczyka
- pokrojona w drobną kostkę papryka
- cebulka
- 5 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
- rozmaryn
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę w muszlach makaronowych!
- Muszle makaronowe ugotuj na pół miękko w osolonym wrzątku.
- Delikatnie wyjmij i osącz z wody.
- Cebulkę i żółty ser pokrój w drobną kostkę.
- W misce wymieszaj rozdrobnionego tuńczyka, paprykę, cebulkę i żółty ser.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Muszle nadziewaj przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Posyp posiekanym rozmarynem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i zapiekaj 10 minut.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na sałatki:
Sałatka z kurczakiem - 29 najlepszych przepisów
Sałatka z kaszy gryczanej
Sałatka z kapusty - przepis Ani Starmach
Sałatka z makaronem i salami
Reklama
Reklama
Reklama