Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 100 g białej kapusty
  • 100 g czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1/4 selera
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 małe jabłko
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na sałatkę z kapusty!

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. Jabłko, marchewkę i seler obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Seler naciowy oczyść i drobno pokrój.
  4. Warzywa i owoce wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  5. Sałatkę mocno schłodź.

Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Reklama

Zobacz inne przepisy na sałatki:

Sałatka z makaronem ryżowym - przepis
Sałatka z makaronem i salami - przepis
Sałatka z kaszy gryczanej - przepis

Reklama
Reklama
Reklama