
Składniki:
- szklanka kaszy gryczanej
- puszka czerwonej fasoli
- 1/2 puszki kukurydzy
- 15 malutkich korniszonów
- 1/2 pęczka natki
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 cebulki dymki
- 7 łyżek oleju słonecznikowego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka musztardy
- 10 dag twardej fety
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na sałatkę z kaszy gryczanej!
- Kaszę gryczaną opłucz na sicie.
- W garnku zagotuj dużą ilość osolonej wody, wsyp kaszę, gotuj do miękkości (ok. 15 minut).
- Następnie osącz kaszę na sicie i ostudź.
- Paprykę pokrój w kostkę.
- Dymkę oczyść, pokrój w cienkie plasterki.
- Korniszony przekrój na pół.
- Natkę posiekaj.
- Kaszę połącz z osączoną kukurydzą, fasolą oraz papryką, cebulką, ogórkami, posiekaną natką.
- Polej sosem z oleju, soku z cytryny, rozgniecionego czosnku, musztardy, soli i pieprzu.
- Wierzch posyp pokrojoną w kostkę fetą.
WYPOWIEDZ SIĘ!