Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 25 dag suszonych śliwek
  • 25 dag suszonych jabłek
  • 15 dag suszonych gruszek
  • kawałek cynamonu
  • kilka goździków
  • cytryna
  • cukier do smaku
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić kompot z suszu!

  1. Suszone owoce dokładnie wypłucz w ciepłej wodzie, zalej około 2,5 l zimnej wody, odstaw do namoczenia.
  2. Cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem, zdejmij z niej skórkę, wyciśnij sok.
  3. Owoce zagotuj, dodaj cynamon, goździki i skórkę z cytryny.
  4. Całość gotuj około 20 minut.
  5. Zestaw z ognia, dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem.
  6. Przed podaniem przestudź.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na święta:

Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Pierogi z makiem - przepis

Schab z owocami - przepis
Sałatka z buraków - przepis video
Jak zrobić pieguska?
Piernik - przepis Ani Starmach
Sernik wiedeński - przepis
Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Jak zrobić blok orzechowy?

Reklama
Reklama
Reklama