Warkocz z ciasta francuskiego z jabłkami

Warkocz z ciasta francuskiego wypełniony aromatycznymi jabłkami, rodzynkami i chrupiącymi orzechami to doskonały jesienny deser!
Sylwia Kazimierczuk / 16.10.2017 15:15

Jeżeli znudziła Ci się tradycyjna szarlotka, wypróbuj doskonały przepis na szybki deser - warkocz z ciasta francuskiego z jabłkami!

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 średnie jabłka
  • łyżka cynamonu
  • mieszanka studencka
  • łyżeczka cukru
  • jajko

Jak zrobić warkocz z ciasta francuskiego z jabłkami?

Pokrojone jabłka mieszamy z cynamonem, posiekanymi orzechami, rodzynkami i cukrem. Ciasto francuskie wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. nacinamy cienkie paski. na środek układamy jabłka. Zawijamy warkocz z ciasta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez 35 minut.

Zobacz inne przepisy w formie wideo

 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)