Reklama

Nutella z awokado

Składniki:

Reklama
  • szklanka prażonych orzechów laskowych
  • łyżka oleju kokosowego
  • tabliczka czekolady gorzkiej bez cukru
  • 10 daktyli
  • awokado
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • garść wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Orzechy laskowe podprażamy na suchej patelni przez około minutę. Roztapiamy tabliczkę gorzkiej czekolady bez cukru w kąpieli wodnej i dodajemy stopniowo olej i mleko kokosowe. Następnie dodajemy awokado, daktyle i całość miksujemy w blenderze na gładką i kremową konsystencję. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe. Tak przygotowane smarowidło czekoladowe na kanapki jest doskonałe również na deser.

Polecamy!

Reklama

Sprawdź, jak czekolada działa na pracę serca! 30 doskonałych deserów z czekoladą, które przygotujesz w kilka chwil!

Reklama
Reklama
Reklama