Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Jesienne potrawy: rozgrzewające smaki w kuchni z wykorzystaniem dyni i grzybów
Jesienne potrawy: rozgrzewające smaki w kuchni z wykorzystaniem dyni i grzybów2 lata temu
Jesienne potrawy - co pierwsze przychodzi ci do głowy? Z pewnością dynia i świeżo zebrane lub domowo suszone grzyby. To prawda, te dwa składniki to zdecydowanie podium, jeśli chodzi o jesienne smaki. Nie można jednak zapominać także o rozgrzewających przyprawach, ale także innych produktach. Zobacz, jak przygotować pyszne jesienne dania. Czytaj więcej
Czy wiesz, że dynia na surowo jest jadalna? Zobacz, co zrobić z surowej dyni
Czy wiesz, że dynia na surowo jest jadalna? Zobacz, co zrobić z surowej dyni2 lata temu
Co zrobić z surowej dyni? Okazuje się, że surowa dynia jest nie tylko jadalna, ale także smaczna i pełna wartości odżywczych. Warto po nią sięgać i wykorzystywać do przekąsek, orzeźwiających napojów, ale także dań głównych. Zobacz, co można zrobić z surowej dyni i dlaczego w ogóle warto z niej korzystać. Czytaj więcej
Straszne sałatki na Halloween: pyszne przekąski na halloweenową imprezę
Straszne sałatki na Halloween: pyszne przekąski na halloweenową imprezę2 lata temu
Idealna sałatka na Halloween musi być przede wszystkim smaczna i pasować do charakteru spotkania, ale warto zadbać także o odpowiednie dodatki. Przygotuj więc dekoracje w kształcie pająków albo upiecz palce wiedźmy i podawaj jako przekąskę do sałatek. Zobacz, jakie sałatki przygotować na Halloween. Czytaj więcej
Cukierek albo psikus! Pomysły na to, co można robić w Halloween w małym i dużym gronie
Cukierek albo psikus! Pomysły na to, co można robić w Halloween w małym i dużym gronie2 lata temu
Co można robić na Halloween? Pomysłów jest bez liku. W zależności od tego, czy organizujesz imprezę dla dorosłych znajomych, rodzinne spotkanie albo zabawy dla najmłodszych, możesz zaproponować mnóstwo atrakcji. Sięgnij po klasyczny wieczór z filmami grozy, zorganizuj poszukiwanie skarbów albo... co jeszcze? Czytaj więcej
Co zrobić z zielonych pomidorów? Aromatyczne pomysły na przetwory z zielonych pomidorów
Co zrobić z zielonych pomidorów? Aromatyczne pomysły na przetwory z zielonych pomidorów2 lata temu
Przetwory z zielonych pomidorów to pyszny pomysł na wykorzystanie tych delikatnych w smaku warzyw. Możesz przygotować z nich klasyczne kiszonki, zrobić marynatę lub przerobić pomidory na aromatyczny dżem. Wybierz przepis, na który masz największą ochotę lub przygotuj większą ilość słoików na zimę. Czytaj więcej
Garść pomysłów na to, co można zrobić z mrożonej aronii
Garść pomysłów na to, co można zrobić z mrożonej aronii2 lata temu
Co można zrobić z mrożonej aronii? Przede wszystkim postaw na przetwory. Mrożenie pozwala usunąć cierpki smak aronii i sprawia, że owoc o wiele lepiej nadaje się do słodkich pyszności, takich jak dżemy, ciasta czy sok z aronii. Wykorzystaj je także do dekoracji deserów. Zobacz, co jeszcze zrobić z mrożonej aronii. Czytaj więcej
Czy można mrozić winogrona? Jak to zrobić i do czego potem je wykorzystać?
Czy można mrozić winogrona? Jak to zrobić i do czego potem je wykorzystać?2 lata temu
Czy można mrozić winogrona? Jeśli masz ich bardzo dużo i nie nadążasz z wypełnianiem kolejnych słoików, możesz bezpiecznie zamrozić winogrona na zimę. Jak to zrobić? Jak je później rozmrażać i do czego wykorzystać? Z mrożonych winogron przygotujesz pyszne przetwory, ale i orzeźwiające sorbety. Czytaj więcej
Jak ogrzać chłodne dni? Oto przepisy na jesienne drinki
Jak ogrzać chłodne dni? Oto przepisy na jesienne drinki2 lata temu
Jesienne drinki poprawiają nastrój i idealnie sprawdzają się podczas nadchodzących chłodnych wieczorów. Oprócz klasycznych składników, takich jak alkohol, syrop cukrowy czy soki owocowe, możesz dodać do nich cynamon, gałązki rozmarynu oraz korzenne przyprawy: gwiazdki anyżu, nasiona kardamonu czy laskę wanilii. Czytaj więcej
Zimowanie chryzantem: jak przezimować chryzantemy i gdzie je trzymać
Zimowanie chryzantem: jak przezimować chryzantemy i gdzie je trzymać2 lata temu
Jak przezimować chryzantemy, aby w lipcu mogły znów pięknie zakwitnąć? Możesz to zrobić zarówno w gruncie, jak i w donicy. W obu tych przypadkach musisz jednak zastosować się do kilku zasad. Ważne jest przede wszystkim dobre okrycie łodyg oraz zabezpieczenie pojemnika lub wierzchniej warstwy ziemi. Czytaj więcej
Prowansalski klimat w kuchni: przepisy z dynią Muscat w roli głównej
Prowansalski klimat w kuchni: przepisy z dynią Muscat w roli głównej2 lata temu
Dynia Muscat de Provence to prawdziwie francuski klimat w kuchni. Ta niezwykła odmiana dyni ma piękną skórkę, intensywnie pomarańczowy miąższ i lekko słodki, prowansalski smak. Możesz ją wykorzystać do przygotowania zup, dań głównych, a także pysznych, jesiennych deserów i przetworów na zimę. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA