Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Jak prać pościel z różnych materiałów, aby była w idealnym stanie?
Jak prać pościel z różnych materiałów, aby była w idealnym stanie?2 lata temu
Jak prać pościel i jak często to robić? Zależy to od wielu czynników. W przypadku prania najważniejsze jest ustalenie, z jakiego materiału jest pościel. Wówczas możesz dopasować temperaturę i sposób prania, a także wykorzystać odpowiednie detergenty. Jak i w czym prać pościel, aby mogła służyć ci przez lata? Czytaj więcej
Polskie rasy psów: znasz je wszystkie?
Polskie rasy psów: znasz je wszystkie?2 lata temu
Czy znasz wszystkie polskie rasy psów? Nie ma ich wiele, ale możesz być zaskoczona, że ten właśnie pupil pochodzi z Polski. W dużej mierze są to psy myśliwskie, gończe albo pasterskie. Większość z nich jest średniej wielkości i ma łagodny charakter, ale mogą zaatakować w obronie swojej lub właściciela. Czytaj więcej
Bób po sycylijsku - prosty przepis idealny na wiosnę i lato
Bób po sycylijsku - prosty przepis idealny na wiosnę i lato2 lata temu
Bób po sycylijsku to pyszna przekąska z przyprawami i oliwą z oliwek. Doskonale pasuje do obiadu jako warzywny dodatek, ale może być także świetnym, lekkim posiłkiem w upalne dni. Bób ma charakterystyczny smak i sporo wartości odżywczych, dlatego warto po niego sięgać, kiedy nadarza się okazja. Czytaj więcej
Czy można jeść bób na surowo? Jak go serwować?
Czy można jeść bób na surowo? Jak go serwować?2 lata temu
Bób na surowo to prawdziwa bomba witaminowa. Jest bogatym źródłem dobrze przyswajalnego roślinnego białka, a ponadto także wielu witamin i minerałów. Po ugotowaniu może stracić nawet 40% wszystkich swoich wartości, dlatego warto raz na jakiś czas sięgać po niego także w wersji surowej. Jak go wtedy przygotować i do czego wykorzystać? Czytaj więcej
Jak mrozić bób i co z niego zrobić poza sezonem?
Jak mrozić bób i co z niego zrobić poza sezonem?2 lata temu
Jak mrozić bób, aby zachować jego właściwości przez wiele miesięcy? Bób to warzywo sezonowe, które dość krótko może gościć na naszych stołach w wersji świeżej. Na szczęście można zachować jego właściwości i cieszyć się nim także zimą i jesienią. Zobacz, jak mrozić bób i o czym warto pamiętać. Czytaj więcej
Najpyszniejsze przepisy z pietruszką w roli głównej - wypróbuj je wszystkie
Najpyszniejsze przepisy z pietruszką w roli głównej - wypróbuj je wszystkie2 lata temu
Pietruszka to nie tylko przyprawa do rosołu, ale także pyszny sposób na przygotowanie aromatycznych dań. Możesz wykorzystać zarówno natkę, jak i korzeń. Przygotujesz z nich jesienną, rozgrzewającą zupę, zielony koktajl, a nawet pesto. Zobacz nasze propozycje na idealne pietruszkowe przepisy. Czytaj więcej
Wiśnia a czereśnia: jak je odróżnić i do czego wykorzystać?
Wiśnia a czereśnia: jak je odróżnić i do czego wykorzystać?2 lata temu
Wiśnia a czereśnia - wiadomo, że to dwa różne owoce, ale czy potrafisz je od siebie odróżnić? Na pierwszy rzut oka mogą się wydawać niemal identyczne, jednak sporo się od siebie różnią. Przede wszystkim chodzi o ich smak, ale także wygląd - wielkość, kolor, etc. Jak prawidłowo odróżnić wiśnię od czereśni? Czytaj więcej
Jak pozbyć się szczurów z domu i ogrodu?
Jak pozbyć się szczurów z domu i ogrodu?2 lata temu
Jak pozbyć się szczura w ekologiczny sposób? Najpopularniejszy sposób na szczury to trutka, jednak można odstraszyć te gryzonie także w inny, bardziej humanitarny sposób. Sięgnij przede wszystkim po metalowe pułapki i elektroniczne odstraszacze. Szczury w domu mogą być niebezpieczne i stwarzać ryzyko rozwoju zakaźnych chorób. Czytaj więcej
Co zrobić, aby pieczarki nie ściemniały?
Co zrobić, aby pieczarki nie ściemniały?2 lata temu
Pieczarki ciemnieją zwykle po obróbce termicznej, ale czasem także jeszcze w lodówce. Nie zawsze oznacza to, że są nieświeże, niemniej jednak warto wiedzieć, jak dobrze je przechowywać. Zobacz, co zrobić, żeby pieczarki nie ściemniały i cieszyć się ich doskonałym smakiem w każdej potrawie. Czytaj więcej
Sos do kalafiora na bazie jogurtu - przygotujesz go w kilka chwil!
Sos do kalafiora na bazie jogurtu - przygotujesz go w kilka chwil!2 lata temu
Idealny sos do kalafiora musi być lekki, gładki i wyrazisty. Kalafior sam w sobie ma neutralny smak, dlatego koniecznie musisz zadbać o to, aby sos był oryginalny i doskonale podkreślał całe danie. Do jego przygotowania wykorzystaj jogurt naturalny, czosnek, musztardę i ulubione przyprawy. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA