Jak zrobić gnocchi?
Jak zrobić gnocchi?16 lat temu
Klasyczne gnocchi di patate to po prostu kopytka ziemniaczane. Małe kluseczki, na jeden kęs. Tradycyjnie były wyrabiane z semioliny, sera ricotta i ziemniaków. Trzeba trochę czasu i prób aby znaleźć najlepszą, własną metodę ich wyrabiania, a wtedy przygotowanie gnocchi stanie się łatwe, szybkie i przyjemne. Prezentujemy tu garść praktycznych wskazówek. Czytaj więcej
Sery twarde
Sery twarde16 lat temu
Mało kto wie, że włoska tradycja serowarska jest starsza od francuskiej. We Włoszech znajdziemy ponad 30 gatunków sera ze znakiem autentyczności pochodzenia DOC. Tutaj prezentujemy najpopularniejsze gatunki serów twardych: parmezan i pecorino, które są dostępne w naszych sklepach lub delikatesach. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA