Pasztet z selera doprawiony gałką muszkatołową, czosnkiem i sosem sojowym zachwyci nie tylko wegetarian. Jego przygotowanie jest niezwykle proste!
Czytaj więcej
Buraki są cenione przez lekarzy ze względu na działanie krwiotwórcze. Mają też zbawienny wpływ na nadciśnienie. Kucharze chwalą je za walory smakowe.
Czytaj więcej
Krupnik nie musi być przyrządzany na mięsnym wywarze, dobrze smakuje też na bulionie warzywnym. Konieczne są jednak ziemniaki - makaron nie może ich tutaj zastąpić.
Czytaj więcej
Przedświąteczne przygotowania nie muszą wcale być czasochłonne. Wystarczy, że zaczniesz działać odrobinę wcześniej. Mamy dla Ciebie kilka cennych rad.
Czytaj więcej
Galantyna może stanowić alternatywę dla popularnych wędlin. Przedstawimy dwa przepisy na przygotowanie galantyny z bakaliami na Boże Narodzenie.
Czytaj więcej