Penne z sosem szpinakowym - przepis składniki i przygotowanie
Jak zrobić penne z sosem szpinakowym? Zobacz najlepszy przepis na makaron ze szpinakiem!

Opublikowano: 03.02.2017, 05:59
Reklama
Ilość kalorii: 280
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 25 dag makaronu penne
- 4 jajka
- grubo mielony pieprz
- sól
Reklama
Na sos szpinakowy:
- opakowanie mrożonego szpinaku
- marchewka
- kawałeczek pora
- łyżeczka masła
- 2 ząbki czosnku
- szczypta ziół prowansalskich
Przygotowanie:
Zobacz przepis na makaron penne z sosem szpinakowym! To danie dobrze serwować z jajkiem.
- Warzywa obierz. Pokrój na kawałki, zalej niewielką ilością lekko słonej wody i gotuj mniej więcej 20 minut.
- Szpinak podsmaż na maśle, dodaj posiekane ząbki czosnku, przypraw.
Krokiety z łososiem i szpinakiem - przepis
- Dorzuć pokrojone i ugotowane warzywa.
- Całość zblenduj z dodatkiem ziół prowansalskich.
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Reklama
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu i wymieszaj z sosem szpinakowym.
- Danie podawaj z sadzonymi jajkami, posypane grubo mielonym pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama