Reklama
Ilość kalorii: 280
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 25 dag makaronu penne
  • 4 jajka
  • grubo mielony pieprz
  • sól
Reklama

Na sos szpinakowy:

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • marchewka
  • kawałeczek pora
  • łyżeczka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
Przygotowanie:

Zobacz przepis na makaron penne z sosem szpinakowym! To danie dobrze serwować z jajkiem.

  1. Warzywa obierz. Pokrój na kawałki, zalej niewielką ilością lekko słonej wody i gotuj mniej więcej 20 minut.
  2. Szpinak podsmaż na maśle, dodaj posiekane ząbki czosnku, przypraw.

Krokiety z łososiem i szpinakiem - przepis

  1. Dorzuć pokrojone i ugotowane warzywa.
  2. Całość zblenduj z dodatkiem ziół prowansalskich.

Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Reklama
  1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu i wymieszaj z sosem szpinakowym.
  2. Danie podawaj z sadzonymi jajkami, posypane grubo mielonym pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama