Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 150 g umytego jarmużu
  • 1/2 kubka uprażonych na suchej patelni nerkowców
  • 1/2 kubka natki pietruszki
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 20 g parmezanu
  • sok z połówki cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • sól do smaku
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti 500 g
  • 60-100 ml wody w zależności od preferowanej konsystencji pesto
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis Julity Strzałkowskiej na spaghetti z pesto jarmużowym!

  1. Do blendera przełóż jarmuż, dodaj oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz, natkę pietruszki.
  2. Pulsacyjnie powoli blenduj.
  3. Na końcu dodaj uprażone orzechy nerkowca.
  4. Lekko zblenduj, całość wymieszaj.
  5. Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
  6. Przełóż na talerz, dodaj pesto z jarmużu, posyp tartym parmezanem.

Materiały prasowe, Fit&Easy

Reklama

Zobacz też kilka pomysłów na sałatki:

Sałatka z ryżu
Sałatka z brokułami Magdy Gessler
Sałatka z makaronu i wędliny
Sałatka z makaronem i kurczakiem
Sałatka z papryki

Reklama
Reklama
Reklama