Składniki:
- 25 dag makaronu (np. kokardki)
- pojedyncza pierś z kurczaka
- 3 ogórki kiszone
- 2 małe cebule
- mała papryka czerwona
- puszka czerwonej fasoli
- 1/4 pęczka natki
- papryka słodka
- papryka ostra
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
2. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie odsącz.
3. Pierś kurczaka posyp solą, pieprzem i papryką, odstaw na 30 min, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
4. Ogórki pokrój w plasterki, cebulę w talarki, a paprykę w paski.
5. Fasolę przepłucz, osącz.
6. Z natki oberwij listki.
7. Pierś usmaż na oleju, przestudź, pokrój.
9. Połącz składniki sałatki.
10. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
2. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie odsącz.
3. Pierś kurczaka posyp solą, pieprzem i papryką, odstaw na 30 min, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
4. Ogórki pokrój w plasterki, cebulę w talarki, a paprykę w paski.
5. Fasolę przepłucz, osącz.
6. Z natki oberwij listki.
7. Pierś usmaż na oleju, przestudź, pokrój.
9. Połącz składniki sałatki.
10. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"