Liczba porcji: 3
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 brokuł
- 20 dag sera (najlepiej zgorzeleckiego)
- 10 sztuk suszonych pomidorów z oleju
- 1 garść pestek słonecznika
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Przygotowanie:
1. Różyczki brokuła blanszuj w osolonym wrzątku (mają być chrupkie, ale nie surowe).
2. Ser pokrój w kostkę, pomidory natomiast w paseczki.
3. Pestki słonecznika grilluj na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki wymieszaj.
5. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
6. Jeśli chcesz, dopraw dodatkowo łyżką oleju z suszonych pomidorów.
Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)
2. Ser pokrój w kostkę, pomidory natomiast w paseczki.
3. Pestki słonecznika grilluj na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki wymieszaj.
5. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
6. Jeśli chcesz, dopraw dodatkowo łyżką oleju z suszonych pomidorów.
Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)