Pischinger z kremem kakaowym. Przepis na pyszny torcik z wafli
Pischinger to torcik z wafli przełożonych kremem kakaowym. Ozdób go orzechami i innymi ulubionymi bakaliami. Jest bardzo prosty w przygotowaniu: nie wymaga pieczenia i poradzi sobie z nim każdy.
Opublikowano: 15.01.2020, 14:02
Reklama
Czas przygotowania: 45 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 5 sztuk wafli tortowych,
- 3/4 szklanki cukru,
- 150 g masła,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
- 1,5 szklanki mleka w proszku,
- 4 łyżki kakao,
- 120 ml wody.
Reklama
Do ozdoby:
- orzechy włoskie,
- ulubione słodycze.
Przygotowanie:
Pischinger to doskonałe ciasto dla osób, które nie chcą piec lub nie mają piekarnika. Jest błyskawiczne w przygotowaniu, ale powinno spędzić noc w lodówce – wtedy masa kakaowa stężeje i ciasto będzie lepiej się trzymać.
Jeśli szukasz pomysłu na inne szybkie ciasta, sprawdź też nasz przepis na błyskawiczny sernik na zimno.
Jak przygotować torcik pischinger? Nie ma nic prostszego: przygotuj krem, posmaruj nim blaty i włóż do lodówki.
- Masło, kakao cukier, ekstrakt waniliowy i wodę podgrzej w garnuszku i mieszaj, aż składniki całkowicie się połączą.
- Zestaw z palnika do ostygnięcia – około 15 minut. Dodaj mleko w proszku i dokładnie wymieszaj.
- Posmaruj wafle kremem kakaowym i ułóż jeden na drugim. Udekoruj owocami i słodyczami. Włóż na noc do lodówki. Smacznego!
Reklama
Więcej pomysłów na proste desery:
Dwukolorowy sernik z malinami
Drożdżówki z serem
Jabłecznik z kruszonką
Reklama
Reklama
Reklama