Edyta Liebert

Redaktorka i wydawczyni Polki.pl. Pierwsze doświadczenia zbierała w redakcji wieszjak.pl, w którym tworzyła treści kulinarne. W 2014 roku na stałe związała się z serwisem Polki.pl, w którym początkowo opiekowała się tematyką newsową, celebrycką i kulturalną. W trakcie zmian w serwisie, zaczęła realizować treści SEO głównie o tematyce parentingowej. Od 2021 sprawuje pieczę nad treściami o charakterze opowiadań, dba o ich powstawanie i publikację na serwisie, jak również na Facebooku. Z wykształcenia jest polonistką (ukończyła specjalizację redaktorsko-wydawniczą na Uniwersytecie Warszawskim), ma słabość do uczenia się nowych rzeczy i umiejętności.

Ajerkoniak - przepis na babciny likier jajeczny na wódce
Ajerkoniak - przepis na babciny likier jajeczny na wódce4 lata temu
Ajerkoniak nie jest skomplikowany w przygotowaniu, a sprawdzi się jako deserowy alkohol lub dodatek do deserów i wypieków. Jest słodki i gęsty - doskonale rozgrzewa w zimowe dni. Wódkę możesz zastąpić spirytusem, ale wówczas ajerkoniak będzie mocniejszy i bardziej gęsty. Czytaj więcej
Japonia na kolanach. To już trzecia fala epidemii. „To kwestia czasu, nim dotrze do Polski”
Japonia na kolanach. To już trzecia fala epidemii. „To kwestia czasu, nim dotrze do Polski”4 lata temu
W Japonii rośnie liczba nowych zarażeń i eksperci są jednoznaczni: to już trzecia fala pandemii. Czytaj więcej
Radykalne zmiany w obostrzeniach związanych z pandemią. O rodzinnym Bożym Narodzeniu można zapomnieć
Radykalne zmiany w obostrzeniach związanych z pandemią. O rodzinnym Bożym Narodzeniu można zapomnieć4 lata temu
W sobotę 21 listopada podczas konferencji premier ogłosił kolejne zmiany, jakie czekają Polaków w najbliższych tygodniach. Chodzi o decyzje dot. luzowania lub zaostrzania restrykcji związanych z rozprzestrzeniającym się wciąż koronawirusem. Czytaj więcej
Co zrobić żeby sernik nie opadł i dlaczego opada podczas pieczenia
Co zrobić żeby sernik nie opadł i dlaczego opada podczas pieczenia4 lata temu
Aby sernik nie opadał po upieczeniu, nie otwieraj od razu piekarnika, by nie narażać ciasta na szybką zmianę temperatury. Najpierw uchyl odrobinę piekarnik, po 10 minutach uchyl trochę bardziej, a po około pół godziny – wyjmij ciasto. Czytaj więcej
Co mówi Mikołaj jak przychodzi do dzieci? Jak udawać Mikołaja
Co mówi Mikołaj jak przychodzi do dzieci? Jak udawać Mikołaja 4 lata temu
Przygotuj dzieci na odwiedziny św. Mikołaja. Podczas wizyty jest oczywiście odpowiednie przebranie, a także teksty św. Mikołaja do dzieci na powitanie ich w ten wyjątkowy czas. Nie musi być długie, jest kilka słów, które powinny paść. Czytaj więcej
Pstrąg na Wigilię - przepisy na święta i nie tylko
Pstrąg na Wigilię - przepisy na święta i nie tylko4 lata temu
Pstrąg na Wigilię usmażony, upieczony lub w galarecie to dobre rozwiązanie na świąteczny stół. Wystarczy marchew, cebula czy natka pietruszki, by pstrąg smakował wybornie. Czytaj więcej
Domek z piernika - szablon i prosty przepis
Domek z piernika - szablon i prosty przepis4 lata temu
Przy wykonaniu przepisu na domek z piernika według naszego szablonu, warto ozdobić ściany przed ich sklejeniem. Wycinaj je na blasze, na której będziesz je piec, by podczas przenoszenia ich nie zniekształcić. Czytaj więcej
Jak sparzyć mak do przygotowania makowca - 2 sposoby
Jak sparzyć mak do przygotowania makowca - 2 sposoby4 lata temu
Masa makowa domowej roboty wymaga sparzenia maku i przygotowania go do przełożenia makowca tak, by nie był gorzki. Możesz posłużyć się wodą, jak również sparzyć mak mlekiem. Mak można przygotować wcześniej, włożyć do woreczków i zamrozić. Czytaj więcej
Jak zmielić mak - do makowca i nie tylko
Jak zmielić mak - do makowca i nie tylko4 lata temu
Mak zalej wrzątkiem, odstaw do ostygnięcia i odsącz z wody. Następnie dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia z sitkiem o najdrobniejszych oczkach. Jeśli chcesz by był jeszcze pyszniejszy - skorzystaj z naszej porady, jak zmielić mak z dodatkiem mleka. Czytaj więcej
Jak zabarwić lukier - 6 naturalnych barwników, które masz w domu
Jak zabarwić lukier - 6 naturalnych barwników, które masz w domu4 lata temu
Lukier w kolorze niebieskim, różowym albo zielonym, można zabarwić naturalnymi barwnikami. Przygotuj lukier oraz sok malinowy, szpinakowy czy porzeczkowy, by osiągnąć kolorowy lukier na ciastka i pierniczki. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.