Jak wykonać escalibadę – kataloński przysmak
Jak wykonać escalibadę – kataloński przysmak15 lat temu
Escalibada to warzywny przysmak, podawany o każdej porze roku. Oczywiście najlepiej smakuje, gdy warzywa, z których jest przyrządzana pochodzą z ekologicznych plantacji. Czytaj więcej
Nie bójmy się omułek
Nie bójmy się omułek15 lat temu
Nazywane są różnie: omułki czasem po prostu małże. Wbrew obco brzmiącym nazwom są łatwe do przyrządzenia. Czytaj więcej
Jak przygotować hiszpańskie jedwabiste paseczki?
Jak przygotować hiszpańskie jedwabiste paseczki?15 lat temu
Jest taki kraj, gdzie praktycznie wszystko gotuje się przy użyciu oliwy. Hiszpania, bo o niej mowa to kraina oliwek i oliwy. Poznaj przepis na jedwabiste paseczki papryki. Czytaj więcej
Arbuz w płynie? Tak koniecznie!
Arbuz w płynie? Tak koniecznie!15 lat temu
Arbuz kojarzy się z orzeźwiającym owocem lata, takim, który pozwala ochłodzić się w gorący dzień. Jednak arbuz może stać się drinkiem lub ożywczym mleczno owocowym napojem. Zacznijmy od tego, co Hiszpanie lubią najbardziej a mianowicie alkoholowego napoju z arbuzem. Czytaj więcej
Jak przyrządzić bakłażany po hiszpańsku?
Jak przyrządzić bakłażany po hiszpańsku?15 lat temu
Bakłażan jest warzywem bardzo lubionym przez Hiszpanów, najpopularniejszy jest w Katalonii, obok pieczonych warzyw – Escalibady dużym uznaniem cieszy się mus z bakłażanów. Czytaj więcej
Tłumacz hiszpańskich dań
Tłumacz hiszpańskich dań15 lat temu
Tłumacz hiszpańskich dań jest niezbędnikiem każdego turysty, który chce poznać walory prawdziwej hiszpańskiej kuchni. Czytaj więcej
Polsko-hiszpański rejestr poduktów żywnościowych
Polsko-hiszpański rejestr poduktów żywnościowych15 lat temu
Kulinarny słownik hiszpańsko-polski zabierz koniecznie na zakupy w krajach hiszpańskojęzycznych. Przyda Ci się również podczas tłumaczenia oryginalnych hiszpańskich przepisów. Czytaj więcej
Jak przyrządzić królika z musztardą?
Jak przyrządzić królika z musztardą?15 lat temu
Hiszpanie uwielbiają królicze mięso. Dzieje się ze względu na jego delikatny smak, niską zawartość tłuszczu. W Polsce mięso z królika powoli wraca do łask. Wielu z nas pamięta, że w czasach kryzysu, gdy zdobycie mięsa było wielkim wyczynem potrawka z królika czy królik w winie były rarytasami na polskich stołach. Dziś prezentujemy sposób na królika z musztardą. Czytaj więcej
Jak przygotować katalońskie słodkie przysmaki?
Jak przygotować katalońskie słodkie przysmaki?15 lat temu
W sercu Katalonii znajduje się Barcelona, piękne miasto tętniące życiem do wczesnych godzin porannych. Z jakich słodkości słynie ten region Hiszpanii? Czytaj więcej
Jak jeść mule?
Jak jeść mule?15 lat temu
Mule są bardzo popularne w Hiszpanii, przyrządza się je na wiele sposobów. Nawet małe dzieci jedzą omułki jadalne, dodaje się je do wielu sałatek, czy też serwuje, jako przystawkę. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.