Ekspert komunikacji marketingowej i mistrz kuchni

Absolwentka Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Warszawskiego oraz Marketingu i Zarządzania (kierunek Reklama) w Wyższej Szkole Promocji w Warszawie.

Właścicielka agencji zintegrowanej komunikacji marketingowej INFINITY, świadczącej pełen zakres usług public relations między innymi: planowanie i wdrażanie strategii komunikacji, budowanie wizerunku marek, media relations, audyty medialne oraz obsługę wydarzeń specjalnych, kulturalnych i promocyjnych.

www.agencja-infinity.pl 

Aleksandra Ladachowska jest również autorką bloga kulinarnego www.gotowanienawszystko.blogspot.com

 

Tomate frito - hiszpański sos pomidorowy
Tomate frito - hiszpański sos pomidorowy9 lat temu
Tomate frito to hiszpański sos pomidorowy ze smażonych pomidorów, czosnku i cebuli, choć czasem można również spotkać wersję z dodatkami np. z bazylią, papryką. Czytaj więcej
Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym
Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym9 lat temu
Vittello tonnato to wyborny sposób na cielęcinę - w sosie tuńczykowo-majonezowym. Oto przepis na vitello tonnato. Czytaj więcej
Faceci gotują dla kobiet
Faceci gotują dla kobiet11 lat temu
Spotykam się z wieloma damskimi opiniami, że „nie ma nic bardziej seksownego niż dobrze gotujący mężczyzna”. Dzień Kobiet, to dobra okazja, żeby popracować nad męskim seksapilem w kuchni ;) i pozwolić kobiecie na słodkie nicnierobienie. Faceci potrafią gotować. Czytaj więcej
Polędwica wołowa
Polędwica wołowa11 lat temu
Polędwica wołowa to doskonałe, szlachetne mięso. Można z niej w prosty sposób przygotować steki, tatar lub carpaccio. Czytaj więcej
Afrodyzjaki na kolację we dwoje
Afrodyzjaki na kolację we dwoje11 lat temu
Afrodyzjakom przypisuje się magiczną moc oddziaływania na nasze zmysły. Podobno niektóre przyprawy, potrawy potrafią rozpalić pożądanie, zwiększyć libido, wywołać namiętność. Czy to prawda? Warto sprawdzić, zwłaszcza w Walentynki. Czytaj więcej
Kilka pomysłów na nadziewanego kurczaka
Kilka pomysłów na nadziewanego kurczaka11 lat temu
Kurczak nie musi być nudny i smutny, bo kurczak może być nieźle nadziany;) Można go nadziać praktycznie wszystkim, w całości lub same piersi. Czytaj więcej
Jaja
Jaja11 lat temu
Było sobie raz jajko mądrzejsze od kury.Kura wyłazi ze skóry,Prosi, błaga, namawia: „Bądź głupsze!”Lecz co można poradzić, kiedy ktoś się uprze?Autor: Jan Brzechwa, Jajko Czytaj więcej
Kajmak
Kajmak11 lat temu
Tarty z orzechami, mazurki, babeczki, wafle, torty, pralinki i wiele innych przysmaków, które cieszą zarówno oko jak i podniebienie, zawdzięczają swój wygląd i niepowtarzalny smak kajmakowi. Kajmak to połączenie dwóch składników: mleka i cukru. Diabeł tkwi w szczegółach a dobry smak w prostocie. Czytaj więcej
Pierniki toruńskie
Pierniki toruńskie11 lat temu
Pierniki toruńskie robi się z mąki pszennej i żytniej, mleka, jajek, karmelizowanego cukru, miodu z dodatkiem korzennych przypraw. Z marmoladą w środku, marcepanem, przybrane lukrem i bakaliami. Czytaj więcej