Miniserniczki w foremkach na muffiny

Naprawdę efektowny deser: mini serniczki świąteczne!

Weronika Kwaśniak / 3 dni temu
DRUKUJ PRZEPIS
Miniserniczki w foremkach na muffiny
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 12
Czas wykonania: 90 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Ciasto:

  • 25 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 8 dag cukru
  • jajko
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

  • 40 dag twarogu
  • 5 czubatych łyżek gęstej śmietany 18%
  • 8 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • łyżka budyniu waniliowego w proszku
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • cynamon
Sernik krakowski - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na miniserniczki świąteczne!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Foremki na muffiny wysmaruj masłem i wylep ciastem.
  4. Ser zmiksuj ze śmietaną.
  5. Cukry utrzyj z jajkami.
  6. Dodaj do sera razem z budyniem i skórką z cytryny.

Czekoladowy sernik - przepis

  1. Masę rozłóż w foremkach. 
  2. Oprósz cynamonem i zamieszaj wykałaczką, tworząc wzorki. 
  3. Piecz 45 minut (150 stopni).
  4. Letnie babeczki wyjmij z foremek i ostudź.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)