Cukinia z grilla to smaczna przekąska. Możesz ją przygotować w plastrach albo okrągłych talarkach, ale także przekroić na pół, wydrążyć, a następnie nafaszerować ugrillowane połówki dowolnymi składnikami, np. mozzarellą i kaszą. Zobacz, jak szybko i ...
Czytaj więcej
Przetwory z pomidorków koktajlowych stają się coraz popularniejsze. Słodkie odmiany pomidorków koktajlowych są doskonałe na dżemy, wszystkie nadają się do marynowania.
Czytaj więcej
Znacie film „Smażone, zielone pomidory”? To wspaniała historia o sile damskich charakterów, poszukiwaniu własnej tożsamości i smaku amerykańskiej kuchni. Czy chcecie poznać ich tajemnicę?
Czytaj więcej
Grecy, jak mało kto, uwielbiają się bawić i dobrze zjeść. Często też łączą te dwie przyjemności, traktując posiłek jako okazję do spotkania w gronie przyjaciół.
Czytaj więcej
„Uśmiechaliśmy się do siebie, przytulaliśmy, ale poza tym między nami niewiele się działo. Panowała cisza i nuda. W pewnym momencie uświadomiłem sobie, że wcale nie mam ochoty się z tym pogodzić i przyjąć tego za oczywistość”.
Czytaj więcej
„Czemu dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że przez cały czas zazdrościłam innym i ciągle czułam niedosyt? Czy mimo siedzenia na miękkim krześle, zawsze udawałam, że jest mi niewygodnie? Jak długo można znieść taką przyjaciółkę, żonę i mamę? Niezbyt długo. ...
Czytaj więcej