Surówka z czerwonej kapusty - przepis składniki i przygotowanie
Idealny dodatek do obiadu!

Opublikowano: 10.02.2016, 06:28
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1/2 kg kapusty czerwonej
- 20 dag jabłka
- 5 dag pora
- 30 ml soku z cytryny
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- garść rodzynek
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na surówkę z czerwonej kapusty!
- Kapustę drobno poszatkuj i wrzuć na wrzącą osoloną wodę na minutę, odcedź.
- Przełóż do miski.
- Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Pora posiekaj.
- Rodzynki przelej wrzątkiem.
- Wszystkie składniki wrzuć razem do jednego naczynia i wymieszaj.
- Sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz wymieszaj razem i dodaj do surówki.
- Wszystkie składniki jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na surówki:
Surówka z marchewki - przepis video
Reklama
Reklama
Reklama