Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 szklanki pestek granatu
  • 4 szklanki cukru brązowego
  • 3 szklanki suszonej żurawiny
  • 2 szklanki wody
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić konfiturę z granatu!

  1. Nasiona granatów przetrzyj przez sitko lub ewentualnie zmiksuj blenderem.
  2. Wymieszaj masę z żurawiną, cukrem i wodą.
  3. Gotuj na wolnym ogniu przez 35-40 minut. Pamiętaj o częstym mieszaniu!
  4. Przełóż do wyparzonych słoiczków. Konfiturę najlepiej przechowywać w lodówce.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przetwory:

Jak zrobić marynowany czosnek?
Jak zrobić dżem z gruszek?
Dżem egzotyczny - przepis
Jak zrobić marynowane papryczki?

Reklama
Reklama
Reklama