Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 15 dag twarogu
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 pomidor
  • szczypiorek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
Reklama
Przygotowanie:

Twaróg dokładnie rozmieszaj z jogurtem. Połącz z pokrojonym w kostkę pomidorem, posiekanym szczypiorkiem i czosnkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Podawaj na przekąskę np. z selerem naciowym, słupkami marchewki.

Rada: Doskonałym jego uzupełnieniem jest pełnoziarniste pieczywo. Twaróg można łączyć z różnymi dodatkami – warzywami, owocami, ziołami. Świetnie smakuje wymieszany na przykład z posiekaną rzodkiewką, świeżym ogórkiem i szczypiorkiem.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama