Twaróg ze śmietaną - pyszny początek dnia. Sprawdź przepis
Twaróg ze śmietaną ma bardziej kremową konsystencję i jest delikatniejszy. Z łatwością zrobisz go sama
- "Przyjaciółka"
Opublikowano: 17.12.2007, 15:33
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 15 dag twarogu
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 pomidor
- szczypiorek
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- papryka ostra
Reklama
Przygotowanie:
Twaróg dokładnie rozmieszaj z jogurtem. Połącz z pokrojonym w kostkę pomidorem, posiekanym szczypiorkiem i czosnkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Podawaj na przekąskę np. z selerem naciowym, słupkami marchewki.
Rada: Doskonałym jego uzupełnieniem jest pełnoziarniste pieczywo. Twaróg można łączyć z różnymi dodatkami – warzywami, owocami, ziołami. Świetnie smakuje wymieszany na przykład z posiekaną rzodkiewką, świeżym ogórkiem i szczypiorkiem.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama