Dodaj jabłko i syrop klonowy - to najlepszy przepis na pyszny tatar z łososia
Jeśli chcesz przygotować pyszny tatar z łososia, najlepiej będzie sięgnąć po dwa rodzaje ryby: wędzoną i marynowaną. Do smaku dodaj także nieco słodyczy: żurawinę, syrop klonowy oraz nektar z pomarańczy. Do tatara z łososia warto dodać także koperek i świeżą rukolę. Zobacz ten pyszny przepis.
Opublikowano: 01.12.2022, 15:58
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 15 dag wędzonego łososia (w całości),
- 15 dag marynowanego łososia (w całości),
- 5 dag żurawiny,
- 5 łyżek nektaru żurawinowego,
- 1 łyżeczka syropu klonowego,
- 1 łyżeczka oliwy,
- świeżo mielony czerwony pieprz,
- pęczek koperku.
Reklama
Przygotowanie:
Możesz przygotować pyszny tatar z łososia wędzonego lub marynowanego. Najlepiej połączyć te smaki, aby uzyskać doskonałą, orzeźwiającą przekąskę z łososia. Możesz podać go z dowolną sałatą, pieczywem albo samodzielnie. Zobacz najlepszy przepis na tatar z łososia.
Sposób przygotowania:
- W małym garnku zagotuj na niewielkim ogniu nektar i żurawinę. Gotuj tak długo, aż owoce puszczą sok.
- Dodaj do nich syrop klonowy i lekko rozgnieć żurawinę. Jeszcze chwilę gotuj, aby powstała masa.
- Oba rodzaje łososia pokrój, wymieszaj z oliwą i pieprzem.
- Koperek drobniutko posiekaj i dodaj do tatara.
- Na talerzu ułóż gotowy tatar z łososia (możesz użyć specjalnej foremki).
- Podawaj z sosem żurawinowym.
Treść artykułu została pierwotnie opublikowana 20.11.2019.
Reklama
Czytaj także:
Łosoś w folii z piekarnika
Pomysły na dania z łososia
Tatar z pstrąga
Reklama
Reklama
Reklama