Jak zrobić roladki z szynki - przepis składniki i przygotowanie

Z pastą jajeczną!
Weronika Kwaśniak / 29.12.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Jak zrobić roladki z szynki - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 plasterków szynki konserwowej
  • 10 jajek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mała cebulka
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka chrzanu
  • cienki szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić roladki z szynki!

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i rozgnieć widelcem.
  2. Cebulkę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  3. Z papryki usuń pestki i drobno posiekaj.
  4. W misce wymieszaj jajka, cebulkę i paprykę.
  5. Dodaj majonez i chrzan, dopraw, dokładnie wymieszaj.
  6. Na każdym plasterku szynki połóż farsz i zroluj.
  7. Zwiąż szczypiorkiem.

Zobacz więcej pomysłów na imprezowe menu:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA