Domowa konfitura truskawkowa - przepis krok po kroku

Kiedy w środku zimy otworzymy słoiczek aromatycznej konfitury truskawkowej, już od samego zapachu poczujemy się jak na kwiecistej łące!
Weronika Kwaśniak / 10.06.2013 07:55

Składniki na konfiturę truskawkową:

  • 1 kg truskawek
  • 80 dag cukru
  • 2 laski wanilii
  • sok z 1 cytryny

Przygotowanie przedstawionej konfitury zajmie ci dwa dni, ale zyskasz aż 4–5 słoików po 250 ml. Warto! Dzięki temu aż do następnego sezonu truskawkowego, będziesz mogła cieszyć się pysznym smakiem i aromatem tych owoców. Domowa konfitura truskawkowa jest dużo smaczniejsza od tej kupionej - dzięki temu przepisowi możesz zamknąć w małym słoiczku smak lata!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/21.02.2017 14:26
Faktycznie, oni maja super te przetwory. Ja dostałam w prezencie zestaw z eko produktami od nich. Były tam cytrynki, pomarańcze czerwone i limonki w syropie. Pyszności!!!
/13.01.2017 12:40
Dokładnie ta Truskawella, moje dzieci się nią zajadają :)
/09.01.2017 10:58
Truskawella? To taka konfitura truskawkowa w czekoladzie z Eterno?
POKAŻ KOMENTARZE (1)