Chłodnik truskawkowy - przepis, składniki i przygotowanie
To pyszne danie posmakuje nie tylko najmłodszym!

Opublikowano: 30.05.2014, 09:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag truskawek
- szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- 2 łyżki brązowego cukru
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na chłodnik truskawkowy!
- Truskawki opłucz, odsącz, usuń szypułki, kilka zostaw do dekoracji, pozostałe pokrój w kostkę.
- Odłóż pół szklanki.
- Resztę zmiksuj z sokiem i cukrem.
- Przykryj i wstaw do lodówki.
- Przed podaniem wymieszaj z odłożonymi pokrojonymi truskawkami.
- Udekoruj plasterkami truskawek.
- Chłodnik można podawać z biszkoptami lub bezikami.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na chłodniki:
Tradycyjny chłodnik - Kasia gotuje z Polki.pl
Chłodnik ogórkowy - przepis
Chłodnik litewski - przepis
Reklama
Reklama
Reklama