Jak obierać granat - instrukcja krok po kroku
Pod twardą łupiną kryje się galaretowaty miąższ pełen soczystych pestek. Wbrew nazwie, do wnętrza owocu można się łatwo i bezpiecznie dobrać!

Opublikowano: 06.05.2013, 13:00
Reklama
Granat zawiera dużo witamin C i B3 oraz minerałów, zwłaszcza potasu i żelaza. Obfituje też w przeciwutleniacze chroniące przed nowotworami i opóźniające procesy starzenia, a ponadto wzmacniające układ odpornościowy.
Reklama
Granat - jak obrać owoc?
Kupując granaty, wybieraj owoce ciężkie, o jednolitej barwie – wtedy pestki na pewno będą pełne soku. Pestki i miąższ granatu doskonale smakują solo. Świetnie też gaszą pragnienie.
Na zlecenie Edipresse - artykuł z "Pani domu"
Reklama
Sprawdź też zbiory naszych przepisów:
Dania z brokułami - 30 przepisów
Co zrobić z jabłek - 50 przepisów na dania i desery z jabłkami
Przepisy na grzyby - 30 przepisów na dania z grzybami
Reklama
Reklama
Reklama