Pizza na cieście z otrębów - przepis składniki i przygotowanie
Idealna dla osób na diecie niskowęglowodanowej!

Opublikowano: 19.11.2014, 04:00
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
Ciasto:
Reklama
- 4 jajka
- 12 łyżek otrąb owsianych
- 4 łyżki naturalnego serka homogenizowanego
- szczypta soli
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wierzch:
- 10 plasterków chudej szynki
- szklanka przecieru pomidorowego
- szczypta soli
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka przyprawy do pizzy
- duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 pieczarek
- pomidor
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pizzę na cieście z otrębów!
- Jajka dokładnie wymieszaj z serkiem, solą i proszkiem.
- Dodaj otręby i ponownie wymieszaj. Odstaw na 15 minut, by ciasto zgęstniało.
- Wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (bez tłuszczu) i piecz 15 minut w temperaturze 200° C.
- Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
- Podduś w łyżce wody, dodaj przecier, sól, paprykę i zioła i duś kilka minut.
- Posmaruj ciasto przecierem, ułóż na wierzchu plasterki szynki, pokrojone pieczarki i pomidor.
- Zapiekaj jeszcze 10 minut.
Reklama
Zobacz inne przepisy na pizzę:
Pizza z cukinią - przepis
Pizza z kiełbasą - przepis
Pizza z warzywami z grilla - przepis
Reklama
Reklama
Reklama