Reklama

Wielkanocny obiad przygotowywany dla rodziny i znajomych to wyzwanie dla niejednej pani domu. Czym zaskoczyć gości nie dokonując jednocześnie całkowitej rewolucji na talerzach naszych bliskich?

Reklama

Wielkanocne pieczenie

Pieczone mięso to potrawa, która bez wątpienia powinna znaleźć się na wielkanocnym stole. Pieczeń pokrojona w plastry nadaje się bowiem zarówno jako samodzielne danie, jak i jako składnik pysznych kanapek. Na szczęście rodzajów pieczeni jest tyle, że możemy bez przeszkód wybrać coś dla siebie - pieczeń z indyka czy kurczaka, ze schabu lub z wołowiny, w formie rolady tudzież z nadzieniem - sprawdź sama, to idealny pomysł na wielkanocny obiad!

Przekąski na wielkanocny stół

Przekąski na wielkanocny stół to przede wszystkim sałatki, mięso i ryby. My proponujemy - zamiast tradycyjnej sałatki jarzynowej - nieco odmienioną wersję rybnego smakołyku z dodatekim mango. Do tego roladki z szynki oraz - obowiązkowo - tatar ze śledzia!

Deser na Wielkanoc

Mazurki, baby wielkanocne czy serniki to ciasta, które musisz zaserwować gościom po wielkanocnym obiedzie. Dla odważnych gospodyń proponujemy jednak coś extra - deser lodowy tartufo - elegancki i niewiarygodnie pyszny! To idealne ukoronowanie wielkanocnego obiadu!

Reklama

Zobacz nasze menu obiadu wielkanocnego:

Ruloniki szynkowe
Sałatka z pstrągiem i mango
Tatar ze śledzi z ananasem
Kurczak w estragonie
Mieszki z indyka nadziewane rukolą
Sznycel cielęcy z masłem szałwiowym

Pieczeń cielęca
Roladki wieprzowe ze szparagami
Kotlety schabowe duszone w kapuście
Piersi z kurczaka na ostro
Tartufo - pyszne deser lodowy

Reklama
Reklama
Reklama