Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 kwadratowe wafle tortowe
  • opakowanie (140 g) podłużnych biszkoptów
  • opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej
  • 4 banany (możliwie proste)
  • 20 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • sok z cytryny
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladę waflową z bananem!

  1. W rondlu zagotuj pół szklanki wody i roztop w niej masło i cukier.
  2. Galaretkę rozpuść w niepełnej szklance wrzątku.
  3. Biszkopty pokrusz.
  4. Do rozpuszczonego masła wlej galaretkę (nie studź) i pokruszone biszkopty. Wymieszaj.
  5. Rozłóż wafle na folii aluminiowej, posmaruj gorącą masą. Poczekaj, aż wafle zmiękną.
  6. Obrane banany skrop sokiem z cytryny, ułóż na brzegu posmarowanego masą wafla i zroluj.
  7. Owiń w folię aluminiową i schłodź w lodówce.
  8. Pokrój ostrym nożem.
Reklama

Zobacz inne przepisy na desery bez pieczenia:

Ciasto z płatków śniadaniowych

Ciasto Rafaello
Jak zrobić serową stefankę?
Jak zrobić ciasto z herbatników?
Charlotte - przepis na ciasto na biszkoptach

Reklama
Reklama
Reklama