Ciasto z herbatników bez pieczenia - przepis składniki i przygotowanie

Przekładaniec z herbatników bez pieczenia będzie idealny na wiele okazji!
Weronika Kwaśniak / 27.10.2016 04:01
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto z herbatników bez pieczenia - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag herbatników maślanych
  • 2 budynie czekoladowe z cukrem
  • 3 szklanki mleka
  • 20 dag miękkiego masła
  • 500 ml śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania śmietan-fixu
  • szklanka mleka do herbatników
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić ciasto z herbatników bez pieczenia! Ten efektowny przekładaniec nie potrzebuje piekarnika, a jego przyrządzenie nie jest trudne!

  1. Ugotuj budyń. Ostudź.
  2. Do budyniu dodaj miękkie masło i dokładnie utrzyj.
  3. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż dno herbatnikami.

Stefanka z herbatników - przepis

  1. Wylej część budyniu i równomiernie rozsmaruj.
  2. Kolejną warstwę herbatników zamocz na moment w mleku i połóż na masie budyniowej.
  3. Układaj kolejne warstwy namoczonych herbatników, przekładając je budyniem.

Ciasto z płatków śniadaniowych - przepis

  1. Śmietanę wraz z cukrem pudrem i śmietanfixem ubij na sztywno.
  2. Wyłóż na górę ciasta.

Ciasto z kaszy gryczanej - przepis

  1. Całość włóż na 2-3 godziny do lodówki.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA