Jabłka w cieście francuskim - przepis składniki i przygotowanie
Aromatyczny i pyszny deser.
Opublikowano: 07.08.2014, 08:30
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 średnie jabłka
- gotowe ciasto francuskie
- rozkłócone jajko
- dowolna konfitura (tu żurawinowa)
- szczypta cynamonu
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na jabłka w cieście francuskim!
- Jabłka obierz i wydrąż gniazda nasienne tak, aby w ich miejsce włożyć nadzienie.
- Oprósz cynamonem.
- Ciasto francuskie przekrój na 4 części.
- Po wypełnieniu jabłek nadzieniem, owiń je dokładnie ciastem francuskim, sklejając u góry tak, aby utworzyły sakiewki.
- Ciasto posmaruj rozkłóconym jajkiem.
- Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni (piekarnik z termoobiegiem) lub 220 stopni (piekarnik bez termoobiegu).
Reklama
Sprawdź inne przepisy na desery z jabłkami:
Jabłecznik - przepis na ciasto z jabłkami
Jabłecznik z budyniem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama