Jak zrobić lizaki owocowe - przepis składniki i przygotowanie

Dobierz dodatki według własnych upodobań!
Weronika Kwaśniak / 05.01.2016 03:51
DRUKUJ PRZEPIS
Jak zrobić lizaki owocowe - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • ciemne duże winogrona
  • biała polewa czekoladowa
  • posypki cukiernicze
  • posiekane orzechy
  • patyczki do szaszłyków
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić lizaki owocowe!

  1. Winogrona umyj, osusz, ponabijaj pojedynczo na patyczki do szaszłyków.
  2. Polewę czekoladowa przygotuj według przepisu na opakowaniu. Możesz też zrobić własną polewę - rozpuść czekoladę wraz z odrobiną masła w kąpieli wodnej.
  3. Na talerzykach rozłóż posypki cukiernicze i posiekane orzechy.
  4. Winogrona mocz w polewie, a następnie w przygotowanych posypkach.
  5. Odkładaj do zastygnięcia.

Zobacz też kilka innych pomysłów na desery:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA