Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • ciemne duże winogrona
  • biała polewa czekoladowa
  • posypki cukiernicze
  • posiekane orzechy
  • patyczki do szaszłyków
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić lizaki owocowe!

  1. Winogrona umyj, osusz, ponabijaj pojedynczo na patyczki do szaszłyków.
  2. Polewę czekoladowa przygotuj według przepisu na opakowaniu. Możesz też zrobić własną polewę - rozpuść czekoladę wraz z odrobiną masła w kąpieli wodnej.
  3. Na talerzykach rozłóż posypki cukiernicze i posiekane orzechy.
  4. Winogrona mocz w polewie, a następnie w przygotowanych posypkach.
  5. Odkładaj do zastygnięcia.
Reklama

Zobacz też kilka innych pomysłów na desery:

Jak zrobić snickersa?
Ciasto kajmakowo-miodowe - przepis
Jak zrobić sernik w kratkę?
Ciasto Rafaello - przepis na ciasto bez pieczenia

Jak zrobić serową stefankę?

Reklama
Reklama
Reklama