Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 30 dag mąki
  • 6 dag cukru
  • 10 dag margaryny
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki miodu
  • łyżeczka sody

Na krem:

  • gotowa masa krówkowa
  • budyń waniliowy
  • 350 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 7 dag masła
  • 1/2 słoiczka powideł
  • polewa czekoladowa
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto kajmakowo-miodowe!

  1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj mikserem, a następnie zagnieć gładkie ciasto.
  2. Rozwałkuj cienko na papierze do pieczenia i wylep nim płaską formę o wymiarach 28 na 38 cm.
  3. Piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
  4. Upieczone i wystudzone ciasto pokrój na trzy równe kawałki.
  5. Przygotuj krem budyniowy.
  6. Ugotuj budyń na mleku, wystudź i wymieszaj z miękkim masłem.
  7. Jeden kawałek ciasta posmaruj masą kajmakową, przykryj drugim, posmaruj cienko powidłami, a na nie wyłóż krem budyniowy.
  8. Całość przykryj trzecim kawałkiem ciasta, zawiń w papier i dociśnij z góry deseczką.
  9. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.
  10. Schłodzone polej polewą czekoladową.
Reklama

Zobacz więcej słodkich przepisów:

Jak zrobić ciasto z herbatników?
Jak zrobić serową stefankę?
Jak zrobić blok orzechowy?
Jak zrobić Snickersa?
Jak zrobić pieguska?
Jak zrobić sernik z mandarynkami?
Jak zrobić napoleonkę?
Piernik - przepis Ani Starmach

Reklama
Reklama
Reklama