Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 porcje antrykotu
- oliwa z oliwek
- czerwona cebula
- 2 łyżki octu winnego
- 2 gałązki estragonu
- 3 żółtka
- 4 łyżki wody
- 10 dag masła
- sok z cytryny
- sól
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na wołowinę w sosie!
- Mięso posyp pieprzem, odstaw na 30 min.
- Smaż na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek, przez ok. 6 min z każdej strony.
- Zdejmij je z patelni i pozostaw, by odpoczęło. Oprósz solą.
- Cebulę pokrój w kostkę.
- W rondelku zagotuj ocet z cebulą i estragonem. Gotuj 1-2 min, wystudź.
- Dodaj wodę i żółtka. Podgrzewając, ubij.
- Zdejmij z ognia, dodaj kawałki masła.
- Połącz, dopraw.
- Podawaj do mięsa.