Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 porcje antrykotu
  • oliwa z oliwek
  • czerwona cebula
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 gałązki estragonu
  • 3 żółtka
  • 4 łyżki wody
  • 10 dag masła
  • sok z cytryny
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wołowinę w sosie!

  1. Mięso posyp pieprzem, odstaw na 30 min.
  2. Smaż na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek, przez ok. 6 min z każdej strony.
  3. Zdejmij je z patelni i pozostaw, by odpoczęło. Oprósz solą.
  4. Cebulę pokrój w kostkę.
  5. W rondelku zagotuj ocet z cebulą i estragonem. Gotuj 1-2 min, wystudź.
  6. Dodaj wodę i żółtka. Podgrzewając, ubij.
  7. Zdejmij z ognia, dodaj kawałki masła.
  8. Połącz, dopraw.
  9. Podawaj do mięsa.
Reklama

Zobacz inne przepisy na mięsa:

Schab w słoninie - przepis
Mięso i warzywa z jabłkami - przepis
Polędwiczki w miodzie - przepis

Reklama
Reklama
Reklama