Dietetyk Healthy Lifestyle. Absolwentka kierunku Dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Doświadczenie zawodowe zdobywała uczestnicząc w projektach badawczych oraz praktykując w licznych szpitalach,  poradniach, przychodniach i fundacjach. Członkini Polskiego Towarzystwa Dietetyki,  Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością i Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.

Dietetyka to przede wszystkim jej pasja. W swojej pracy pokazuje, że zdrowa dieta nie jest czymś męczącym, nieprzyjemnym, rozpatrywanym w kategoriach samych wyrzeczeń.  To przede wszystkim zdrowy styl życia, który sprawia, że czujemy się zdrowo i lekko. Prywatnie uwielbia eksperymentować w kuchni.  Ostatnio zgłębia tajniki kuchni fusion.
www.healthylifestyle.com.pl

Produkty light pod lupą – czy mogą być niezdrowe i tuczące?
Produkty light pod lupą – czy mogą być niezdrowe i tuczące?5 lat temu
Produkty „light”, „0%” i „bez cukru” coraz częściej możemy znaleźć na półkach. W „lekkiej wersji” są dostępne sery, jogurty, majonezy, czekolada, a nawet piwo. Co znaczą te hasła i czy zawsze produkty light i 0% mają mniej kalorii niż ich tradycyjne odpowiedniki? Czytaj więcej
Jak pozbyć się zgagi w czasie ciąży?
Jak pozbyć się zgagi w czasie ciąży?7 lat temu
Przyszłe mamy często skarżą się na nieprzyjemne uczucie pieczenia w przełyku, trudności w przełykaniu, a nawet odruchy wymiotne. Tym wszystkim objawia się zgaga. Radzimy, jak pozbyć się zgagi w czasie ciąży. Czytaj więcej
Co powinnaś wiedzieć o witaminie płodności?
Co powinnaś wiedzieć o witaminie płodności?8 lat temu
Tokoferol, potocznie zwany witaminą E, jest ważny w okresie ciąży, laktacji, a także dla kobiet, które dopiero planują urodzenie dziecka, dlatego nazywany jest witaminą płodności. Dlaczego tak istotne jest regularne jej przyjmowanie? W jakich produktach można znaleźć witaminę E? Co wspólnego ma witamina E z płodnością? Czytaj więcej
Czy napoje energetyzujące są szkodliwe
Czy napoje energetyzujące są szkodliwe8 lat temu
Napoje energetyzujące osiągają zamierzony efekt dzięki obecności substancji o działaniu pobudzającym. Tylko czy są bezpieczna dla każdego? Czytaj więcej
Jak odżywianie wpływa na migrenowe bóle głowy?
Jak odżywianie wpływa na migrenowe bóle głowy?8 lat temu
Osoby cierpiące na migrenowe bóle głowy poszukują wielu sposobów zapobiegających występowaniu ataków. Okazuje się, że istotną rolę odgrywa tu także odpowiednia dieta ograniczająca produkty mogące wywołać atak. Czytaj więcej
Sposoby na wilczy głód
Sposoby na wilczy głód8 lat temu
Nieprzyjemne uczucie ssania w żołądku, którego konsekwencją jest zjadanie wielkich porcji jedzenia - to właśnie wilczy głód. Dlaczego go odczuwamy? Jak niego nie dopuścić do pojawienia się wilczego głodu? Czytaj więcej
Indeks sytości – ważne narzędzie w odchudzaniu
Indeks sytości – ważne narzędzie w odchudzaniu11 lat temu
Produkty, które zjadamy na co dzień, różnią się między sobą sytością, jaką odczuwamy po ich spożyciu. Czasem po zjedzeniu jednego produktu czujemy się nasyceni na długo, po innym zaś szybko burczy nam w brzuchu. Sedno tego zjawiska tkwi w indeksie sytości. Które produkty mają najwyższy, a które najniższy indeks sytości? Czytaj więcej
Jak flora bakteryjna przewodu pokarmowego wpływa na nasze zdrowie?
Jak flora bakteryjna przewodu pokarmowego wpływa na nasze zdrowie?11 lat temu
W naszym przewodzie pokarmowym żyje około 1,5 kg bakterii. Mikroflora zasiedlająca jelita spełnia wiele istotnych funkcji, a zaburzenia w jej składzie mogą być przyczyną występowania wielu chorób, m.in. otyłości. Co jeść, by utrzymywać mikroflorę jelitową w równowadze? Czytaj więcej
Dynia – królowa jesieni
Dynia – królowa jesieni12 lat temu
Dynia nadaje się do potraw na ciepło i na zimno, jest niskokaloryczna, ma wiele witamin i składników mineralnych, których bogactwo kryje się nie tylko w miąższu, ale też w nasionach. Co można ugotować z dyni? Polecamy proste przepisy na dania z tego warzywa! Czytaj więcej
Oleje do pieczenia, smażenia i na surowo
Oleje do pieczenia, smażenia i na surowo12 lat temu
Olej rzepakowy, słonecznikowy, lniany, sojowy, sezamowy, oliwa z oliwek… Który z nich nadaje się wyłącznie do polania potrawy na zimno, a na którym można smażyć? Który olej będzie dobry do pieczenia? Jaka jest ich temperatura dymienia? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.