Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Oto pyszna sałatka z tortellini na 3 sposoby: z mięsem mielonym, kurczakiem gyros i grzybami. Zrobisz ją w kilka chwil
Oto pyszna sałatka z tortellini na 3 sposoby: z mięsem mielonym, kurczakiem gyros i grzybami. Zrobisz ją w kilka chwilrok temu
Sałatka z tortellini to doskonały pomysł na lekkie i zarazem sycące danie, które zabierzesz na lunch do pracy czy letni piknik. Sprawdzi sie tez jako dodatek do grilla, a także szybka kolacja na ciepło. Możesz połączyć tortellini z mięsem mielonym, kurczakiem w przyprawie gyros albo z dowolnymi grzybami. Czytaj więcej
Ciemiernik to piękna roślina o wielu odmianach. Możesz z powodzeniem uprawiać go w ogrodzie i doniczce. Zobacz, jak o niego dbać
Ciemiernik to piękna roślina o wielu odmianach. Możesz z powodzeniem uprawiać go w ogrodzie i doniczce. Zobacz, jak o niego dbaćrok temu
Ciemiernik uznawany jest za pierwszy zwiastun wiosny, choć zdarza się, że może wypuścić kwiaty nawet w grudniu. To mrozoodporna bylina, która nie jest trudna w uprawie i ma dość standardowe wymagania. Dowiedz się, jak uprawiać ciemiernik w domu i ogrodzie, aby cieszył swoim widokiem jeszcze przed nadejściem wiosny. Czytaj więcej
Paszteciki krucho-drożdżowe siostry Anastazji to pyszny dodatek na świąteczny stół. Podaj je do barszczu lub grzybowego sosu
Paszteciki krucho-drożdżowe siostry Anastazji to pyszny dodatek na świąteczny stół. Podaj je do barszczu lub grzybowego sosurok temu
Pyszne paszteciki krucho-drożdżowe siostry Anastazji idealnie sprawdzą się jako dodatek do wigilijnych potraw. Najczęściej podaje się je do gorącego czerwonego barszczu, ale doskonale smakują także z sosem grzybowym, bigosem lub bez żadnych dodatkowych potraw. Możesz zwinąć je w klasyczny sposób albo przygotować kieszonki. Czytaj więcej
Piękne kolorowanki świątecze do druku, które spodobają się zarówno maluchom, jak i dorosłym. Oto gotowe wzory
Piękne kolorowanki świątecze do druku, które spodobają się zarówno maluchom, jak i dorosłym. Oto gotowe wzoryrok temu
Kolorowanki świąteczne mogą być bardzo proste albo zawierać wiele szczegółowych elementów. W każdej wersji jednak będą idealnym pomysłem na wspólne spędzenie czasu z maluchem. Sprawdza się też jako zabawa do szkoły i przedszkola. Wśród świątecznych wzorów królują renifery, bałwanki i choinki, a także św. Mikołaj. Czytaj więcej
Pomysły na ciepłe danie na święta: podaj gościom pyszny obiad świąteczny i zadbaj o to, aby był to gorący, pożywny posiłek
Pomysły na ciepłe danie na święta: podaj gościom pyszny obiad świąteczny i zadbaj o to, aby był to gorący, pożywny posiłekrok temu
Jakie ciepłe danie na święta podać gościom w Boże Narodzenie i drugi dzień świąt? Postaw na aromatyczne, korzenne pieczenie mięsne oraz dania z kiszonej kapusty. Świetnie sprawdzą się także dania z ryb, w szczególności z łososiem, dorszem lub pstrągiem. Nie zapomnij też o kremowych, gorących sosach oraz dodatkach. Czytaj więcej
Ile gotować kapustę kiszoną na farsz, bigos czy pierogi? Podpowiadamy, co zrobić, żeby kapusta była miękka i nie za kwaśna
Ile gotować kapustę kiszoną na farsz, bigos czy pierogi? Podpowiadamy, co zrobić, żeby kapusta była miękka i nie za kwaśnarok temu
Czy wiesz, ile gotować kapustę kiszoną na farsz do pierogów, krokietów czy na bigos? Aby była miękka, warto dać jej przynajmniej 30-40 minut. Możesz dodatkowo posiekać ją, aby ugotowała się szybciej. Jeśli zaś chcesz, aby po ugotowaniu nie była zbyt kwaśna, przepłucz ją lub wymieszaj ze świeżą kapustą. Czytaj więcej
Efektowne ciasta na święta Bożego Narodzenia, którymi zachwycisz całą rodzinę. Postaw na tradycyjne ciasta w nowym wydaniu
Efektowne ciasta na święta Bożego Narodzenia, którymi zachwycisz całą rodzinę. Postaw na tradycyjne ciasta w nowym wydaniurok temu
Jak przygotować efektowne ciasta na święta Bożego Narodzenia? Oto pyszny zbiór przepisów na ciekawe tradycyjne świąteczne wypieki w odświeżonym, nowoczesnym wydaniu. Postaw na klasyczne babki po włosku oraz niemiecki keks, a także typową słodką roladę biszkoptową. Zobacz wszystkie propozycje na świąteczne ciasta. Czytaj więcej
Jak zrobić choinkę z papieru toaletowego? Wykorzystaj rolki po nim, pomaluj je i ozdób, aby stworzyć piękne świąteczne DIY
Jak zrobić choinkę z papieru toaletowego? Wykorzystaj rolki po nim, pomaluj je i ozdób, aby stworzyć piękne świąteczne DIYrok temu
Choinka z papieru toaletowego może być piękną ozdobą świąteczną do domu czy mieszkania. Zrobisz ją szybko, przy użyciu tego, co akurat masz w domu. Do pomocy zaangażuj całą rodzinę, w szczególności dzieci. Maluchy uwielbiają tworzyć ciekawe dekoracje z pozornie prostych przedmiotów. Zobacz, jak przygotować tę ozdobę. Czytaj więcej
Amarylis: kwiat, który zdobi mieszkanie zimą. Zobacz, jak go pielęgnować, dlaczego nie kwitnie i co zrobić po przekwitnięciu
Amarylis: kwiat, który zdobi mieszkanie zimą. Zobacz, jak go pielęgnować, dlaczego nie kwitnie i co zrobić po przekwitnięciurok temu
Amarylis to piękny kwiat, który kojarzy się głównie ze świętami Bożego Narodzenia - to wtedy najczęściej zakwita i prezentuje się elegancko pomiędzy świątecznymi dekoracjami. Jego uprawa i pielęgnacja nie jest trudna, ale trzeba odpowiednio o niego zadbać, aby rzeczywiście zakwitł w grudniu. Czytaj więcej
Najlepsze przepisy na makowiec siostry Anastazji w wersji klasycznej, japońskiej, ucieranej oraz na kruchym spodzie
Najlepsze przepisy na makowiec siostry Anastazji w wersji klasycznej, japońskiej, ucieranej oraz na kruchym spodzierok temu
Makowiec siostry Anastazji smakuje doskonale w każdej wersji. Będzie idealny podczas wigilijnej kolacji, a także do porannej czy też popołudniowej świątecznej kawy. Wypróbuj klasyczny zawijany przepis, spróbuj makowca japońskiego, ucieranego oraz z dodatkiem jabłek. Wybierz ten, który najbardziej ci smakuje. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA