Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Co zrobić z dużych opieniek? Oto pyszne pomysły na smażone, duszone i marynowane przerośnięte opieńki
Co zrobić z dużych opieniek? Oto pyszne pomysły na smażone, duszone i marynowane przerośnięte opieńkirok temu
Co zrobić z dużych opieniek? Wielu grzybiarzy rezygnuje ze zbierania dużych, starych opieniek, niemniej jednak z nich także możesz zrobić pyszne dania obiadowe i przekąski. Pamiętaj, aby opieniek nigdy nie jeść na surowo - muszą być dobrze wygotowane, usmażone albo uduszone. Duże opieńki możesz także marynować. Czytaj więcej
Jak zrobić piękne prace plastyczne z dyni do domu i przedszkola? Wykonasz je z apieru, filcu, balonów, a także ciepłych swetrów
Jak zrobić piękne prace plastyczne z dyni do domu i przedszkola? Wykonasz je z apieru, filcu, balonów, a także ciepłych swetrówrok temu
Dynia jako dekoracja w przedszkolu i domu to nie tylko wycięte miny na tym jesiennym warzywie. Możesz przygotować także piękne prace plastyczne z papieru, filcu, kawałków materiału, a także pestek dyni. W ten sposób stworzysz dyniowe ozdoby, które świetnie sprawdzą się jako dekoracja mieszkania czy sali w przedszkolu. Czytaj więcej
Podgrzybek zajączek (grzyb zajączek): wygląd i występowanie. Czy jest jadalny i z czym można go pomylić?
Podgrzybek zajączek (grzyb zajączek): wygląd i występowanie. Czy jest jadalny i z czym można go pomylić?rok temu
Grzyb zajączek, inaczej podgrzybek zajączek, to jadalny i smaczny okaz o charakterystycznej zielonkawej lub oliwkowej barwie. Doskonale nadaje się do marynowania lub suszenia. Jest bardziej ceniony niż popularny podgrzybek złotawy, nie tylko ze względu na to, że jest raczej rzadki, ale też ze względu na brak kwaskowego posmaku. Czytaj więcej
Jak zimować komarzycę? Nie zawsze możesz trzymać ją przez zimę w domu, ale nie zostawiaj jej też na zewnątrz
Jak zimować komarzycę? Nie zawsze możesz trzymać ją przez zimę w domu, ale nie zostawiaj jej też na zewnątrzrok temu
Zimowanie komarzycy jest możliwe, pomimo iż jest to roślina traktowana w naszym klimacie jak jednoroczna. Odpowiednie osłonięcie jej od mrozu i wiatru może pozwolić na uprawianie jej przez kilka sezonów. Sprawdzić się może także przeniesienie komarzycy do domu, ale tam też musi mieć odpowiednie warunki. Czytaj więcej
Najlepszy strój dla dziecka na Halloween: jak i z czego go zrobić, na co zwrócić uwagę? Najpopularniejsze halloweenowe motywy
Najlepszy strój dla dziecka na Halloween: jak i z czego go zrobić, na co zwrócić uwagę? Najpopularniejsze halloweenowe motywyrok temu
Strój na Halloween dla dziecka może być bardzo prosty, ale też bogato zdobiony. Możesz kupić gotowe przebranie albo przygotować coś w domu wspólnie z maluchem. Świetnie sprawdzą się do tego kolorowe brystole, kawałki starego prześcieradła oraz oczywiście czarna koronka czy tiul, z których zrobisz pajęcze sieci albo spódnicę czarownicy. Czytaj więcej
Słodkie i słone przekąski na Halloween, które podkreślą każdą strrraszną imprezę. Przygotujesz je w kilka chwil
Słodkie i słone przekąski na Halloween, które podkreślą każdą strrraszną imprezę. Przygotujesz je w kilka chwilrok temu
Przekąski na Halloween mogą być przygotowane na słodko i słono. Postaw na popularne palce wiedźmy, ciasteczka z motywem halloweenowym, dyniowe muffinki czy kremowe desery z cynamonem. Nie może zabraknąć także klasycznej jesiennej dyniowej kawy. Wypróbuj te przepisy i przygotuj pyszną imprezę dla dużych i małych. Czytaj więcej
Jak zrobić piękne stroiki jesienne? Wykorzystaj to, co oferuje natura - jarzębinę, szyszki oraz ozdobne dynie
Jak zrobić piękne stroiki jesienne? Wykorzystaj to, co oferuje natura - jarzębinę, szyszki oraz ozdobne dynierok temu
Stroiki jesienne pięknie prezentują się zawieszone na drzwiach czy oknie, położone w centralnej części stołu, ale mogą być także piękną ozdobą nagrobka na cmentarzu. Możesz przygotować je z żywych kwiatów czy owoców, ale też wykorzystać sztuczne dodatki - taki stroik wytrzyma dłużej i być może sprawdzi się jeszcze w kolejnym sezonie. Czytaj więcej
Grzyby w ogrodzie: skąd się biorą i czy można je z powodzeniem uprawiać? Oto gatunki, które chętnie odwiedzają ogrody
Grzyby w ogrodzie: skąd się biorą i czy można je z powodzeniem uprawiać? Oto gatunki, które chętnie odwiedzają ogrodyrok temu
Jakie grzyby możesz spotkać w ogrodzie? W większości przypadków są to gatunki trujące lub niejadalne, ale czasem może się zdarzyć, że znajdziesz w swoim ogrodzie także pyszne grzyby jadalne. Możesz je uprawiać, a jeśli są to "trujaki" - łatwo pozbyć się ich ze swojego ogrodu. Zobacz, jakie leśne okazy możesz spotkać pod domem. Czytaj więcej
7 aromatycznych przepisów na grzyby siostry Anastazji: przygotuj te pyszne zupy, sałatki i grzyby marynowane
7 aromatycznych przepisów na grzyby siostry Anastazji: przygotuj te pyszne zupy, sałatki i grzyby marynowanerok temu
Przepisy na grzyby siostry Anastazji to przede wszystkim aromatyczne, rozgrzewające zupy oraz grzyby marynowane. Znajdziesz tu także tradycyjny przepis na krokiety z ciasta naleśnikowego oraz sałatkę ziemniaczaną z dodatkiem świeżych, leśnych grzybów. Grzyby możesz także zamrozić według wskazówek siostry Anastazji. Czytaj więcej
Pigwówka idealna: oto przepis na pyszną nalewkę z pigwy siostry Anastazji. Ten przepis nie może się nie udać
Pigwówka idealna: oto przepis na pyszną nalewkę z pigwy siostry Anastazji. Ten przepis nie może się nie udaćrok temu
Nalewka z pigwy siostry Anastazji to pyszny i słodki trunek, który doskonale rozgrzewa w jesienne i zimowe wieczory. Możesz ją pić bez niczego albo traktować jako dodatek do herbaty. Pigwa ze względu na swój smak idealnie się sprawdzi jako baza procentowych trunków. Do przygotowania nalewki potrzebujesz tylko kilku składników. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA