Błonnik owsiany - dlaczego warto wprowadzić go do diety?
Błonnik owsiany - dlaczego warto wprowadzić go do diety?13 lat temu
Błonnik nazywany jest polisacharydem nieskrobiowym lub włóknem pokarmowym. Jest związkiem korzystnie wpływającym na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu człowieka. Ważne, aby spożywane produkty dostarczały go w odpowiednich ilościach. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) rekomenduje spożywanie błonnika w ilości 20 – 40 g na dzień. Jednym z najlepszych źródeł błonnika są zboża, a w szczególności owies. Czytaj więcej
Frytki - jeść czy nie jeść?
Frytki - jeść czy nie jeść?13 lat temu
Któż z nas nie lubi frytek? Najbardziej smakują lekko posolone, z dodatkiem ketchupu lub w towarzystwie różnych sosów i dipów. Choć ciężko zaliczyć frytki do produktów niskokalorycznych, od lat cieszą się ogromna popularnością. Jeśli bardzo lubimy frytki, nie odmawiajmy sobie przyjemności ich jedzenia, ale róbmy to z głową i ze świadomością, jakie skutki może mieć ich nadmierne spożycie. Czytaj więcej
Robimy marcepanowe kuleczki
Robimy marcepanowe kuleczki13 lat temu
Marcepan kojarzy się nam przede wszystkim ze Świętami Bożego Narodzenia. W sklepach popularnością cieszą się czekoladki lub batony z nadzieniem marcepanowym, ze względu na swój wyjątkowy smak. Przed zbliżającymi się Świętami, warto zastanowić się nad samodzielnym przygotowaniem pyszności z marcepanu. Czytaj więcej
Ciasteczka pełnoziarniste dla tych, co chcą być fit!
Ciasteczka pełnoziarniste dla tych, co chcą być fit!13 lat temu
Ciasteczka pełnoziarniste to idealna przekąska – są smaczne i łatwe do przygotowania. Do ich zrobienia bardzo często wykorzystuje się płatki owsiane, orzechy i ziarno zbóż. Niezastąpione do popołudniowej kawy! Czytaj więcej
Muffinki z bakaliami
Muffinki z bakaliami13 lat temu
Muffinki to prosty i smaczny deser, który można bardzo szybko przygotować. Do ich przyrządzenia możemy użyć wszystkiego, co mamy akurat pod ręką, na przykład: czekolady, orzechów czy owoców. Mogą być na słono i na słodko. Zrobione samodzielnie, smakują o niebo lepiej niż kupione. Czytaj więcej
Orzechowiec – ciasto z orzechami
Orzechowiec – ciasto z orzechami13 lat temu
Ciasta orzechowe lubią niemalże wszyscy. Do ich przygotowania można wykorzystać różne rodzaje orzechów, tj. włoskie, laskowe, pekan czy migdały. Takie ciasta smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Czytaj więcej
Soki jednodniowe - co warto o nich wiedzieć?
Soki jednodniowe - co warto o nich wiedzieć?13 lat temu
Soki jednodniowe zdobywają coraz większą popularność na rynku produktów spożywczych. Doceniamy ich niewątpliwe walory odżywcze oraz małe opakowanie, dzięki czemu można z łatwością schować je do torebki czy plecaka i wypić wszędzie tam, gdzie ma się na to ochotę. Oto kilka przydatnych informacji dotyczących soków jednodniowych. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.