Biszkoptowe ciasto tiramisu

Kawowe i pyszne!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkoptowe ciasto tiramisu
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag podłużnych biszkoptów
  • kakao do posypania
Na krem:
  • 50 dag serka mascarpone
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru
Na poncz:
  • 2 filiżanki mocnego naparu kawy
  • 50 ml likieru kawowego
Ciasto Rafaello bez pieczenia - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto tiramisu!

  1. Na poncz wymieszaj zimną kawę z alkoholem.
  2. Przygotuj krem: żółtka utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę.
  3. Ciągle ucierając, dodawaj partiami serek.
  4. W małej kwadratowej tortownicy lub innej formie wyłóż na dnie połowę biszkoptów zanurzanych na moment w ponczu.
  5. Na biszkopty wyłóż połowę kremu.
  6. Całość przykryj resztą biszkoptów nasączonych kawą, tak jak poprzednie, przykryj resztą kremu.
  7. Deser dobrze schłodź. Przed podaniem posyp z wierzchu kakao.

Zobacz inne przepisy na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)