Cukinia faszerowana pieczarkami - przepis składniki i przygotowanie

cukinia faszerowana pieczarkami przepis, przepis na cukinię faszerowaną, przepis na faszerowaną cukinię fot. Fotolia
Gotowe cukinie posyp pomidorami i polej ketchupem!
Weronika Kwaśniak / 26.05.2014 15:56
cukinia faszerowana pieczarkami przepis, przepis na cukinię faszerowaną, przepis na faszerowaną cukinię fot. Fotolia
Przygotowanie 40 min * 1 porcja – ok. 295 kcal

Składniki na 4 porcje cukinii faszerowanej pieczarkami:

  • 2 cukinie
  • 6 pieczarek
  • cebula
  • 15 dag wędliny (szynki, kiełbasy)
  • 2 pomidory
  • 10 dag żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przepis na cukinię faszerowaną pieczarkami:

  1. Cukinie rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż środki, lekko posól.
  2. Na oleju podsmaż drobno pokrojone pieczarki, posiekaną cebulą i drobno pokrojoną wędliną.
  3. Przypraw solą i pieprzem.
  4. Ser zetrzyj.
  5. Pomidory pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
  6. Cukinie nadziej podsmażonymi składnikami, posyp serem.
  7. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowe cukinie posyp pomidorami.
  8. Polej ketchupem.
Przepis z "Przyjaciółki"

Sprawdź inne pomysły na dania z cukinii:

Redakcja poleca

REKLAMA